İçişleri Bakanlığı'nca kısıtlamaların kaldırıldığına dair genelgeye vurgu yapılarak yapılan bilgilendirme şöyle:

"ÜLKEMİZE SEYAHATLERE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Haziran 2020 tarihinde yayınlanan Genelge ile Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının hava, kara ve deniz yoluyla ülkemize giriş/çıkışlarına ilişkin sınırlamaların yürürlükten kaldırıldığı duyurulmuştur.

Genelgede, ülkemize giriş yapan Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının tamamına sağlık kontrolü yapılacağı, sağlık kontrolü sırasında semptom görülenler ile ihtiyaç duyulan hallerde de ücretsiz olarak PCR testi yapılacağı ve bu sürece ilişkin usul ve esasların Sağlık Bakanlığınca belirleneceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, Konsolosluk Şubemizce 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren vize başvurularının alınmasına yeniden başlanılacaktır.

İsveç’ten ülkemize yapılacak uçuşlara ilişkin havayolu şirketleri ile doğrudan temas edilmesi gerekmektedir.

Uçuşlara ilişkin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yayınlanan NOTAM aşağıda sunulmuştur.

11 HAZİRAN 2020 SAAT 20:59 UTC İTİBARİYLE TÜRK HAVAALANLARINA VE HAVAALANLARINDAN GERÇEKLEŞECEK TÜM UÇUŞLARA KOLTUK KONFİGURASYONUNDAN BAĞIMSIZ OLARAK AŞAĞIDAKİ KURALLARA UYMAK KOŞULUYLA İZİN VERİLECEKTİR:

I. TÜM YOLCULAR HAVAALANLARINDA VE UÇAKLARDA MASKE TAKMAK ZORUNDADIR.

II. TÜM YOLCULARIN GELİŞ UÇUŞLARINDA YOLCU BİLGİ FORMU DOLDURMALARI ZORUNLUDUR.

III. TÜM GELEN YOLCULAR MUAYANE EDİLECEK VE SEMPTOM GÖSTERENLER TEST EDİLECEKTİR. BU PROSEDÜR UÇUŞ ÖNCESİNDE VE ESNASINDA HAVAYOLU TARAFINDAN YOLCULARA DUYURULACAKTIR.

IV. TEST SONUCU POZİTİF ÇIKAN YOLCULAR DEPORT EDİLMEYECEK VE TEDAVİ EDİLECEKTİR.

V. UÇUŞ BAŞLATILACAK ÜLKELER İÇİN VERİLECEK UÇUŞ İZİNLERİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE KOORDİNE EDİLECEKTİR.

VI. TÜM UÇUŞLARDA HAVAYOLLARI SHGM TARAFINDAN YAYIMLANAN HAVAYOLU VE HAVAALANI PANDEMİ REHBERİNDEKİ KURALLARA UYACAKTIR.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur."

Editör: İsveç Gündemi