1. Posta kutunuzu kilitleyin
Evinize gelen mektuplardan bilgilerinizi elegeçirebilecek dolandırıcıların sonra o bilgilerinizi kullanarak size zarar vermesi muhtemel bu nedenle tatile çıkarken posta kutunuzu kilitleyip öyle çıkın.

2. Tatil'deyken sosyal medya paylaşımlarına dikkat!
Uzmanlara göre tatile çıkan insanların en çok yaptığu hataların başında sosyal medyada fotoğraf ve durum paylaşımları. Hırsızlar ve dolandırıcıların sosyal medyada insanları takip ettiği ve evde olmadığınızdan emin olduklarına harekete geçiyorlar.

3. Yetkisiz adres değişikliğini engelleneyin
Suistimalcilerin adınızda adres değişikliği yapması da en yaygın olaylardan biridir. Bu şekilde postalarınızı kontrol edip, sizinle ilgili kişisel bilgilere erişebiliyorlar. Yetkisiz adres değişikliklerini engelleyerek, yalnızca kişisel e-posta kimlik bilgilerinizle adres değişiklikleri yapabilirsiniz.

4. Kimlik belgeleri

Cüzdanınızdan ve diğer değerli eşyalarınızdan korkun. Bir kimlik kartı, ehliyet veya pasaportunuzu kaybettiyseniz, UC'de derhal bir kayıp raporu hazlamanız gerekir. Bu, bir hırsızın kimlik eyleminizi örneğin adınıza borç almak veya ticaret yapmak için kullanmasını zorlaştırır. UC ID koruması ücretsiz bir kayıp raporu içerir.

Önemli!
Sigorta şirketiniz size ödeme yapmadan birçok konuda sizi araştırır ve yaptığınız hatalardan doğan ihmaller sonucunda yaşanan olaylara size ödemeyi zorlaştırır.

Editör: İsveç Gündemi