Tatil bitiyor, insanlar işe dönecek ve okullar açılacak, SL buna hazırlıklı olmak için trafiği organize etmeye çalışıyor. Önümüzdeki günlerde geri dönüşler ve okulların açılmasıyla birlikte virüste yeni bir dalga yaşanmaması için herkes kadar SL'de görev düşüyor. Teması azaltmak ve insanların aşırı kalabalık oluşmadan seyahat etmesini sağlama görevi bulunan SL'in aylardır yaz sonrası hazırlıkları yaptığı biliniyor.

Okula başlama ve çalışma haftası, bölgeler kaos haftasına hazırlanıyor

SL basın sorumlusu Henrik Palmér, biraz endişeliyiz diyor.

Önümüzdeki hafta daha fazla insanın gündelik hayata dönmesiyle birlikte toplu taşıma, genginler arasında artan baskı şeklinde bir zorlukla karşı karşıya.

Henrik Palmér, Stockholm'de SL'nin tıkanıklığı önlemek için elinden geleni yaptığını ve durumu ciddiye aldığını söylüyor.

"Trafikteki yoğunluğu azaltmak için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz" diyen Palmér, Plan, sonbahar takviminin Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girmesi için hazırlanıyor ve bu, yaz aylarında olduğundan daha fazla aracın kalkış yapacağı anlamına geliyor. SL'nin yolcuları hâlâ mesafelerini korumaları ve ihtiyati tedbirler almaları için teşvik ediliyor.

"Trafikte iletişim ve ayrıca basın bültenleri ile geniş çapta bilgilendirme yapıyor". denildi.

Editör: İsveç Gündemi