Olayla ilgili soruşturma kapsamında incelenen kamera görüntülerinde, taksi şoförünün bir kişiyi hedef aldığı gözlenirken, yaya geçidinde beş kez aynı kişiyi hedefe koyarak aracı isnanların üzerine sürdü.

Şikayet üzerine hakkında soruşturma başlatılan taksi şoförü aleyhine çok sayıda ifade de var. Görgü tanıklarının beyanlarına göre, taksi şoförü çıldırmış gibi davranıyordu.

Bölge mahkemesinde görülen davada taksi şoförüne cinayete teşebbüs nedeniyle dokuz yıl hapis cezası verildi.

Bu yılın ortalarında 24 Temmuz gece yarısından hemen önce, bir ambulans ve polis Borlänge'nin merkezinde bir trafik kazası varsayımıyla uyarıldı.

Aracını yaya geçitinde ki insanların üzerinesüren şoför, hedefinde bir kişi olduğu anlaşılması üzerine olayın geçmişe dayalı olduğu anlaşıldı.

Eyleminden dolayı polis tarafındana altına alınan sürücü tutuklandı.

Ön soruşturmaya göre 28 yaşındaki taksi şoförü, daha önce tanıdığı ve sorunlar yaşadığı 35 yaşındaki bir adamı öldürmek amacıyla yaya geçidine aracını sürdüğü anlaşıldı. Beş kişiye çarpan araç, hedef olan adam arabanın altına düştü ve birkaç metre sürüklendi. Bundan sonra, taksi şoförü yaya caddesinde defalarca ileri geri aracını sürerek, hedefindeki kişiye çarpmaya çalıştı.

Hapse mahkum edildi

Bugün saat 11.00'de Falu Bölge Mahkemesinde taksi şoförü aleyhindeki karar açıklandı.

Diğer şeylerin yanı sıra cinayete teşebbüs ve dört ağır saldırı davasıyla suçlandı. Savcı, suçun yaşamı tehdit ettiği ve zanlının "özel bir acımasızlık ve kabalık" sergilediği için suçun ciddi olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor.

Bölge mahkemesi adamı cinayete teşebbüs, ağır saldırı ve trafikte ağır ihmal nedeniyle dokuz yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Editör: İsveç Gündemi