Borlänge'de yaşanan olayla ilgili polisin başlattığı soruşturmada, şoförün kalabalıkta bir hedefi olduğunu belirtti.

Bölge Polisi Mats Öhman, olayın şekline bakılınca sürücünün birini hedef aldığı anlaşılıyor ifadeleri kullanarak, olayı araştırdıklarını belirtti.

Gece saatlerinde Borlänge'nin merkezinde yaşanan olayda biri ağır olmak üzere toplam altı kişinin yaralandığı belirtiliyor. 

Polis, tanıkların ifadelerine göre, taksicinin kasıtlı olarak kalabalığın üzerine sürdüğünü belirtti. Olayın şekli ve tanıkların beyanlarına bakıldığında, sürücünün kasıtlı ve maksatlı olarak hareket ettiği söylendi.

Olaydan sonra sürücü polis tarafından gözaltına alınırken, yaralılar tedavi edilmek üzere, hastanelere kaldırıldı.

Bölge polisinden Mats Öhman, anladığımız karadıyla yaralananlardan biri ile taksi sürücüsü arasında bir sorun olmalı. Konuyu araştırıyoruz. Elde ettiğimiz bilgilere göre, özellikle birini hedef alarak aracı sürdüğü yönünde bilgiler var ifadeleri kullandı.

Elde edilen bilgilere göre, taksi şoförü beş kez, aynı kişiyi hedef alarak aracı üzerine sürdü. En son hedefte olan kişi ile birlikte diğer insanlara da çarpması sonucu dehşete düşüren görüntüler ortaya çıktı.

Sürücünün özellikle hedef aldığı belirtilen kişinin, taksi altında kalarak ağır yaralandığı, diğer beş kişininde savrulması sonucunda çeşitli yerlerinden yaralandıkları söylendi.

Sürücünün kimliği hakkında bilgi verilmezken, olayın asıl nedeni araştırılıyor.

Editör: İsveç Gündemi