Sosyal medya ve internet ortamında gezen bazı bilgiler düşündürücü boyutta. Ukrayna kaynaklı internet platformlarında Swedbank'ı Säpo'nun hacklediği yönünde. Ukrayna ile önemli ortaklığı bulunan Swedbank'ın bilinçli bir şekilde Säpo tarafından hacklendiğini öne süren kaynaklar, banka yönetiminin hacklenme olayını gizlediği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra bazı sosyal medya platformlarında da bankayı hackleyenin Lulzsecmafia adlı bir hacker grubu olduğunu söylüyor.

Hacklenme verileri ile ilgili teknik paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Säpo'nun bankayı hacklediğini ileri süren Ukrayna kaynakları Säpo'yu direk hedef gösterdi.

Säpo tarafında başta swedbank.us'un hedef alındığını daha sonra ise swedbank.com ve İsveç uzantısını durdurduğunu ileri süren ucoz.net olayın bilinçli bir şekilde yapıldığını kaydetti.

Olayın Lulzsecmafia adlı bir siber saldırı gurubu tarafından yapıldığını ileri süren Anonymous Göteborg grubu Facebook üzerinden yaptığı açıklmada ise Swedbank'ın işbirliği içinde olduğu Lulzsecmafia adlı grubun hacklediğini ileri sürdü ve şu verileri paylaştı:


Paylaştıkları bilgiler başta Swedbank.con ve Swedbank.us uzantılarının hedef alınarak dünya çapında bankanın tüm sunucularını durdurmayı başardı.

Dünya genelinde Swedbank'ın milyonalarca kullanıcının etkilendiği saldırı ile ilgili mali kayıp veya bütçe bilinmiyor.

Banka yönetimleri sorun hakkında içsel bir sorun olduğunu söylese de banka müşterilerinin bankaya karşı ciddi bir tepki ortaya koyup hesaplarını taşıma noktasına gelebileceği konuşuluyor.
Editör: İsveç Gündemi