Türkiye'deki 1 Kasım seçimleri ve olası sonuçları İsveç basınında geniş yer almaya devam ediyor. İsveç'in resmi devlet televizyonu SVT, ''Eleştirilere rağmen çoğunluk Erdoğan'a güveniyor'' başlıklı bir haber yayınladı.

Türkiye'nin terör ve canlı bombaların saldırıları altında seçime gittiği belirtilirken, çoğunluğun Erdoğan'a güvendiği ve Ak Parti'nin tek başına yeniden iktidara geleceğine inandığı aktarıldı.

İstanbul sokaklarında halkın nabzını tutan SVT'ye konuşan Sultan Harmai, ''inaşallah pazar günü Ak Parti kazanacak, Türkiye kazanacak'' dedi.

Daha önceden başörtüsü takmanın bir çok yerde yasak olduğunu sözlerine ekleyen Harmani, Ak Parti ile bu yasağın kalktığını ve başörtülülerin her alanda görev alabildiğini ifade etti.

Erdoğan'ın Türkiye için büyük değişimlere imza attı ''diyen 55 yaşında ki emekli Ramazan Şimşek, özellikle sağlık siteminde devrim yapıldığını söyledi. Sağlık sisteminde devrim gibi değişiklik yapıldığına katıldığını söyleyen 35 yaşında ki Vedat Gûlûmi ise, Erdoğan'la birlikte Ak Parti'nin çökmüş ekonomiyi düzelttiğini, işsizlere iş imkanı tanığını ve Türkiye'ye dünyada prestij kazandırdığını savundu.

Çözüm sürecini HDP'nin seçimlerde barajı geçmesiyle birlikte PKK'nın bozduğunu belirten Fatma Demircan (18), Erdoğan ve AK Parti'nin Türkiye'de büyük hizmetlere imza attığını ve istikrarın devamı için Ak Parti'nin yeniden iktidar olması gerektiğine işaret etti.

Editör: İsveç Gündemi