İsveç devlet televizyonu SVT'nin en fazla izlenen ''Skavlan'' programının konuğu olan Cengiz, ''Suudi mahkemesi detay vermedi, asılacak 5 kişinin ismini yayınlamadı,  doğal olarak biz cezalandırılanları  görmek istiyoruz ama gizli yapıldı. Karar şaka gibi'' dedi.

Cengiz, duruşmaların hüküm giyenlerin neden cinayeti işledikleri sorusuna bir yanıt getiremediğini belirtti ve bunun nedeni olarak duruşmaların kapalı celsede gerçekleşmiş olmasını gösterdi.

Cengiz, “Eğer bu insanlara kendilerini açıklama ve konuşma hakkı verilmediği takdirde, biz hiçbir zaman bu cinayetin arkasındaki gerçeği bilemeyeceğiz. Ben dünyadaki bütün yetkililere, bu tür bir idam kararını kınamaları, acilen gerçeğin örtbas edilmesine neden olacak bir adım olan idamların hemen önüne geçmeleri için çağrıda bulunuyorum.” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ MAHKEMENİN KARARI

Suudi Arabistan Başsavcılığı, İstanbul'daki konsolosluk binasında Ekim 2018'de vahşice öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında 5 sanık hakkında idam, 3 sanık hakkında ise toplam 24 yıl hapis cezası verildiğini açıklamıştı.

Kaşıkçı cinayetini yöneten isim olarak bilinen Suud el-Kahtani'ye herhangi bir suçlama yöneltilmedi.

Cemal Kaşıkçı davasında karar: 5 kişiye idam, 3 kişiye toplam 24 yıl hapis
Suudi Arabistan Başsavcılığı, Kaşıkçı cinayetinde parmağı olan Suudi Arabistan'ın eski İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'ye de suçlama yöneltmedi.

Başsavcılık, Kaşıkçı cinayetinde görev alan eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri'nin serbest bırakıldığını açıkladı.

TÜRKİYE'NİN TEPKİSİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suudi Arabistan mahkemesinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kararına ilişkin, "Düzmece yargılamanın sonucunda çıkan karar, davayı takip eden adil gözlemcilerin zekasına bir hakarettir. Bu cinayetten sorumlu olanlar er ya da geç adaletle yüzleşmelidir. Uluslararası toplum bunu unutmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: İsveç Gündemi