Başta İsveç Devlet Televizyonu SVT olmak üzere bir çok önemli gazetede çıkan haber, en son olarak Stockholm'ün  lokal gazetesi Södrasidan'da çıktı.
 İsveç'in başkenti Stockholm'de Süryanilere ait Halunda'da bulunan kilisenin duvarına asılan afişlerde, "Osmanlı Türklerinin Adolf Hitler'e benzetildiği" gerekçesiyle geçen hafta Türk vatandaşlarınca dava açılmıştı.

Bredeng Kültür ve İslam Derneği Başkanı Orhan Karan ve   İslam Toplumu Milli Görüş İsveç Bölge Sosyal Hizmetler Başkanı Torun Çiğel, kilise hakkında bizzat polise giderek suç duyurusunda bulunurken, 1 milyon kron tazminat talep etmişti. 

Bredeng Kültür ve İslam Derneği Başkanı Orhan Karan, olayın İsveç kamuoyunda büyük ses getirdiğini belirtirken, İsveçli önemli bir Sivil Toplum Örgütünü başkanının  kendisini arayarak bilgi aldığını söyledi. Orhan Karan, Bosna'da, Hocalı'da binlerce müslümanın katledildiğini ve buna rağmen İsveç'te bulunan Diyanet'e bağlı camiilerin duvarlarına bu konularla ilgili hiç bir pankart asılmadığını belirtirken, ''bizim camilerin internet sayfalarına girildiği zaman, en ufak kin ve nefret paylaşımı göremezsiniz. İsveç'te yaşayan başka dinden etnik kökenden hiç kimseye en ufak bir hakaret bulamazsınız. Ama maalesef kilisenin resmi facebook sayfasında, internet sayfasında kin nefret içeren onlarca paylaşım ve yorumlar bulunuyor'' şeklinde konuştu. 





Editör: İsveç Gündemi