İtalyan basınında yer alan habere göre, soyadı açıklanmayan 30'lu yaşlardaki kadın geçen yıl iki kardeşiyle birlikte bir tekneye binerek Suriye'den kaçtı. İtalya üzerinden İsveç'e gitmek amacıyla yola çıkan üç kardeşten biri yolculuk sırasında hayatını kaybetti.

Tekne İtalya'nın Sicilya Adası'na ulaştığında ise Fayrouz'un beraberinde getirdiği kedisi Mela karantinaya alındı.

İsveç'e ulaşmak için yolculuğuna devam etmek zorunda olan Suriyeli sığınmacı, kedisini İtalya'da karantinada bırakmak zorunda kaldı.

Facebook'ta yardım kampanyası

İsveç'e ulaşan ve burada kendisine sığınma hakkı vrilen Fayrouz, burada dost olduğu bir İsveçli kadına kedisini ne kadar özlediğini anlattı. İsveçli kadın da kediye ulaşabilmek için Grängesberg kentindeki hayvan barınağından yardım istedi.

Barınağın Facebook sayfasında hikayeyi duyurarak kampanya başlatması üzerine de, Mela ile sahibinin buluşturulması için para yardımı yağmaya başladı.

İtalyan TheLocal.it haber sitesine konuşan barınak görevlisi Minna Lind, "Bağışlar hemen gelmeye başladı. Üzerine biz de biraz para ekleyerek hızla meseleyi hallettik" dedi.

Gerekli paranın toplanmasının ardından barınak görevlisi Minna Lind'in Milano'da yaşayan kızı, Sicilya'ya giderek kediyi aldı.

Daha sonra Milano'da iki ay boyunca bir veteriner kliniğinde tutulan kedi Mela, sonunda geçen cumartesi günü İsveç'in başkenti Stockholm'e götürüldü.

Kedi Mela ile halen Värnäs kentinde bir mülteci yurdunda yaşayan sahibinin birkaç gün içinde bir araya gelmesi bekleniyor.

BBC
Editör: İsveç Gündemi