Yapılan adli teknik kontrollerinde kişinin iple boğularak öldürüldükten sonra cesedinin göle atıldığı tespit edildi.

Cinayet şüphesiyle iki kişi tutuklandı.

Geçen hafta Pazartesi akşamı saat sekizde polis, yoldan geçenlerin Lötsjön tarafında bir ceset bulundu ihbarı üzerine Stockholm'ün kuzeyindeki Sundbyberg'e koştu .

"Vardığımızda, Kyrkogårdsvägen'de cansız bir insan bulduk" diyen Polis sözcüsü Ola Österling, bu kişi ölü bulundu ve bir suç işlendiğini varsaymak için neden olduğu için cinayetle ilgili bir ön soruşturma başlattık ifadeleri kullandı.

Edinilen bilgiye göre, polis maktulün vücudunda ip veya benzeri bir cisimle boğulduğuna dair işaretler netleşince öldürüldüğüne karar verdi.

Adamın bulunmasından kısa bir süre sonra, polisin olay yeri çevresindeki alanda ipuçları aradığı söylendi. Ancak geçen hafta sonuna kadar kimse tutuklanamadı.

Savcı sessiz

Basın, 30 ve 45 yaşlarında olmak üzere üç kişinin Cuma günü koordineli bir operasyonla nasıl tutuklanabileceğini aktardı. Aynı bilgilere göre, polis ve izciler Stockholm'ün kuzeybatısındaki kişilere baskın düzenledi.

Üçlünün boğulan adamın cinayetiyle ilgisi olduğundan şüpheleniliyor.

Bölge Savcısı Alexandra Bittner, basına sızan bilgiler hakkında yorum yapmak istemiyor, ancak iki kişinin gözaltına alınmasını istediğini ve bölge mahkemesinin ona uyduğunu söylüyor.

Savcı, Bölge mahkemesi tutuklular ve cinayet için muhtemel gerekçeler bulunduğunu tespit ettiğini açıklarken, olayın gizliliği nedeniyle daha fazla bilgi veremeceğini belirtti.

Bölge mahkemesinin belgeleri, tutuklu iki kişinin "savcının iddialarına karşı çıktığını" ve üçüncü bir kişinin şüpheli olduğunu ancak tutuklanmaya yetecek kadar delil olmadığı vurgulandı.

Elde edilen bilgiye göre, cinayeti soruşturan ekip, olaya dair ciddi kanıtlar elde etti. Ancak kamuoyu ile paylaşmak için henüz erken olduğu görüşü nedeniyle açıklanmadı.

Soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi