DAGENS NYHETER

- BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, mülteci konusuna yaklaşımlarından dolayı AB ülkelerini eleştirdi.
- Baltık Denizi bölgesinde son dönemlerde meydana gelen İsveç hava sahası ihlalleri artık kamuoyu ile paylaşılacak. Hükûmet tarafından bu tür bilgiler daha önce gizli tutulurken artık hava sahası ihlalleri ve bölgede meydana gelen kazaların olaydan bir kaç saat sonra kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

- Stokholm bölgesinde evsiz çocuklu ailelerin sayısı son iki yılda yüzde 30 artış gösterdi.

- İsrail polisi ve Filistinli göstericiler arasındaki devam eden çatışmalar bölgede endişeyi artırıyor.

- Stefan Löfven Suriye’de barış için yeni girişimlerde bulunulacağını bildirirken, ülkede daha iyi bir entegrasyon atmosferinin oluşturulması konusunda ulusal birlik çağrısında bulundu.

SVENSKA DAGBLADET

- Başbakan Stefan Löfven dün gerçekleştirdiği parlamento açılış konuşmasında mülteci sorunu, güvenlik durumu ve İsveç’in takıp edeceği yol haritasının belirtildiği bir konuşma gerçekleştirdi.

- Macaristan sınırlarına mültecilerin ülkeye girişini engelleyecek yeni çitler inşa etmeye çalışırken ülkeye kaçak yollardan giren mültecilerin tutuklanarak üç yıl hapse mahkûm edileceği bildirildi.

- Brezilya hükûmeti 140 milyar Kron değerinde yeni bir tasarruf paketiyle ülkede tasarrufa gidileceğini açıkladı.

- İsviçre’nin Alp Dağları’nda çığ düşmesi sonucu yedi kişi hayatını kaybetti.

- Geçtiğimiz hafta Stokholm’e sığınma başvurusu yapmak için gelen insanları karşılamak için gönüllüler yarışırken bu hafta yardım etmek isteyen gönüllerin sayısında ciddi şekilde azalma gözlemlendi.

AFTONBLADET

- İsveç polisi vatandaşları mültecilere yardım adı altında yardım toplayan dolandırıcılara karşı uyarıyor.

- İsveç Başbakanı Stefan Löfven İsveç’in mültecileri hoşgörü ile karşılamaya devam edeceğini söyledi.

- Aftonbladet gazetesi Macaristan’ın sınırlarını mültecilere geçişini kapamasından sonra bölgede mağdur olan insanların yaşam hikâyelerini gündemine taşıdı

EXPRESSEN

- Geçtiğimiz aylarda öldürülen Lisa Holm cinayetinde olayla ilgisi olduğundan şüphelenilen başka bir kişi hakkında soruşturma yapılacak.

- 2002 yılında töre cinayeti işleyerek kızını öldüren Rahmi Şahindal’a Örebro Mahkemesi tarafından 24 yıl hapis cezası verildi.

- Seçmenler arasındaki oy oranını yüzde 20’ye çıkaran İsveç Demokratları Parti lideri Jimmie Åkesson partisinin parlamentoda entegrasyon konusu hakkında farklı görüşe sahip olan tek parti olduğunu söyledi.

- Sosyal Demokrat Parti eski liderlerinden Håkan Juholt, Sosyal Demokrat Parti’nin bazı konulara yaklaşımının parti çizgisine uygun olmadığı kanısında.
Editör: İsveç Gündemi