Yaşlıların ayrı tutulduğu bakım evinde tedbirlerin sıkılaştırıldığı ve sağlık ekiplerinin dezenfekte çalışmaları yürüttüğü söylendi.

Birim başkanı Ann-Marie Henriksson vakalarla ilgili açıklamasında bakım evi olarak "İhtiyacımız olan ekipmana sahip değiliz" dedi.

Koronavirüsü pozitif çıkan iki kişinin odalarında izole olarak tutulduğu ve Väderkvarnen'in Stockholm'deki yaşlı evindeki personeller tarafından bakıldığı söylendi.

Enfekte olan yaşlıların diğer tüm yaşlılarla bağlantıları kesildiği, ortak alana hiç bir şekilde çıkarılmadığı ve sadece odalarında gözlemlendikleri söylendi.

Ann-Marie Henriksson, kentin yönergelerini ve çalışma yöntemlerini takip ediyoruz, önlem aldık dedi.

Hangi önlemler alınıyor sorusu üzerine:

Bakım evinin hijyeni kosuunda çok dikkatliyiz ve özel çaba gösteriyoruz diyen Ann-Marie Henriksson, "Personel şu anda özel koruyucu elbiseler, maske koruyucuları ve ev yapımı vizörler kullanıyor" dedi.

Ev yapımı koruyucular nasıl tasarlanıyor?

"Bu konuya giremiyorum ama bize verilen yönergeleri takip etmelerini sağladık."

Enfekte olan kişilere bakmak için yeterli ekipman var mı?

Ann-Marie Henriksson, "Toplumda ekipman eksikliği var. İhtiyacımız olan ekipmana tam olarak sahip değiliz. Bu insanların bakımı için sürekli çalışıyoruz" dedi.

Yaşlı bakımevinde 100'den fazla kişi yaşıyor ve daha fazla test yapıldığını iki kişinin pozitif çıktığı ancak hala test sonuçları çıkmayan yaşlıların olmadığı belirtildi.

Henriksson, "bu büyük bir toplumsal sorun ve ciddiye alıyoruz. Daha fazla yayılmaması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadeleri kullanarak, halk sağlığı ve sağlık otoritelerini takip etmek ve kullanmaktan başka yapacak birşeyleri olmadığı yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi