Yüksek gürültü bölgedeki pek çok kişiyi endişelendirdi. Ancak patlama daha önceden planlanmış bir çalışmaydı.

Gece saatlerinde güney Stockholm'deki Lindvreten kavşağında E4 üzerindeki otoyol köprüsünde planlı bir patlatma gerçekleştirildi.

Vårby allé, Skärholmsvägen ve Kungens kurvaleden tarafından yüksek gürültülü patlama insanları ürküttü.

37 yaşındaki serbest fotoğrafçı Tommy Jacobsson'ın olay yerinden çektiği bir videoda, patlamayı duyabilir ve köprünün büyük bir duman bulutunda aniden nasıl yükseldiğini görebilirsiniz.

Semt sakinleri endişelendi

Gece boyunca, sesin nereden geldiğini merak eden bölgedeki sakinlerden birkaç polisi arayarak bilgi almak istedi. Ancak duyulan patlama, İsveç Ulaştırma İdaresi'nin himayesi altında planlanmış bir çalışmadan geldi.

"Site etrafındaki kapanışlarla ilgili bilgiler erkenden çıkmıştı" diyen SOS Alarm basın sözcüsü Terje Almgren, İsveç Ulaştırma İdaresi ile işbirliği yaptık ve 23.54'te 112 uygulamasından çıkıp planlanan patlamayı duyurduk dedi.

Köprünün yıkılması Stockholm Çevre Yolu'nun inşası ile ilgili. Şu anda havaya uçurulmuş olan otoyol köprüsünün yerini, yeni çıkışları ve girişleri olan daha büyük bir döner kavşak alacak.

İsveç Ulaştırma İdaresi web sitesinde E4 Bypass Stockholm tamamlandığında trafik alanındaki trafik akışını iyileştirmek için yeniden inşa ediyoruz.

Şu andan itibaren, 2023'e kadar sürmesi beklenen inşaat döneminde Vårby ile Kungens kurva arasında araba kullanmak mümkün olmayacak. Trafik kesintisinden etkilenenler artık Lindvreten Norra trafik kavşağına yönlendiriliyor.

Editör: İsveç Gündemi