Älvsjö'deki fuar alanında kurulan ve koronavirüs tedavilerinde büyük destek olacağı düşünülen sahra hastanesi büyük uğraşlar sonucunda Nisan ayında kullanıma hazır olduğu belirtilmesine rağmen hiç hasta alınmadı.

Älvsjö'deki saha hastanesi, özellikle Stockholm bölgesinde salgının yoğun olması nedeniyle tedavide sağlık sistemini rahatlatmak için inşa edilmiş ve Mart ayının sonundan başlayarak yaklaşık bir hafta içinde inşa edilmişti.

Ancak, hiçbir hasta alınmadı ve şimdi hastaneyi kapatmayı planlıyorlar.

Stokholm Bölge basın sorumlusu Erik Berglund, "Bu soru bir süredir gündemde. Bu konuya geri dönmeliyiz. Bugün bu konuda yeni bir karar verilecek mi bilmiyorum" ifadeleri kullandı.

Hastaneye çevrilen Älvsjö Stockholm Fuar alanı, kiralaması konusunda sayısızca tartışma yaşandı.

Deneyimleri ifade eden, bir yerleşim için çeşitli nedenler vardır: Stockholm bölgesindeki acil servisin, binanın boş olması gerçeğiyle birlikte pandemi ile baş edebileceği düşünülmektedir.

Bir diğer konu ise bölge yönetimi ve Älvsjö Stockholm Fuarı arasındaki kiralar konusunda büyük tartışmalar yaşanıyor. Stockholm Fuarı'nın sadece saha hastanesine dönüştürülmesi için 48 milyon SEK'ten fazla para talep ettiğini açıkladı. Temmuz ayı sonuna kadar olan kira da 22 milyon kron, sadece kiralama ve kurulum maliyetinin yaklaşık 100 milyon kron bulması, öte yandan yerleştirilen ekipman ve çalışanların ücretleri de olmak üzere, şuana kadar hiç hasta almayan bir geçici hastane için bölge yönetiminin yüzlerce milyon kron para harcadığı düşünülüyor.

Bölge yönetimi hastaneyi kapatmak istiyor ancak sözleşmelerin içeriği ve kiralanan süre konusunda net bir bilgi verilmiyor.

Editör: İsveç Gündemi