Stockholm bölgesi sağlık ve tıbbi bakım müdürü Björn Eriksson düzenlediği basın toplantısında Stockholm'luların rahatlamaya başladığını ve bu rahatlığında ciddi sonuçları olmaya başladığını söyledi.

"Enfeksiyonun yayılmasını uzak tutmayı başaramamamız hepimiz için bir başarısızlık" ifadeleri kullanan Eriksson, Stocholm'luların rehavet içinde olduğunu ifade etti.

Stockholm Bölgesi'nin sağlık ve tıbbi bakım müdürü Björn Eriksson, başkentteki korona durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Uzun aradan sonra durumun yeniden endişe verici olduğunu söyledi.

"Şu anda Stockholm Bölgesinde artan enfeksiyon yayılmasıyla ilgili durumu ciddi bir şekilde endişeleniyoruz ve çok ciddi bir şekilde inceliyoruz" diyen Björn Eriksson, "yeni rakamlar, enfeksiyonun yayılmasının arttığını gösteriyor ve bu da, İsveç Halk Sağlığı Dairesi'nin tavsiyelerini çoğu insanın artık bıraktığını, bir rahatlama içinde olduğunu gösteriyor" ifadeleri kullandı.

Yeni vakalar artıyor

Geçen hafta, korona için PCR testi yapanların yüzde 4'ten fazlası pozitif test edildi ve 25. haftadan beri, ilk kez ortalama rakam yüzde 4,6 çıktı.

Björn Eriksson, artık herkesin tekrar sorumluluk alması gerektiğini söylüyor ve Stockholm'luların ilgili olması gereken beş noktayı dikkat çekti:

- Mümkünse uzaktan çalışın

- Dışarıda veya başkalarının egzersiz yapmadığı zamanlarda egzersiz yapın

- Partilerle bekleyin

- Ağırlıklı olarak evinizde yaşayanlarla zaman geçirin

- Yaşlılarla ve risk gruplarıyla telefonla veya dijital olarak iletişim halinde olun.

Björn Eriksson ayrıca kimsenin korona için güvenli olmadığını ve kimin etkileneceğini asla bilemeyeceğini söylüyor.

"Bu, yönetimi o kadar kolay olan bir hastalık değil" ifadesi kullanan Björn Eriksson, bazıları için bu sadece küçük bir soğuk algınlığı, bazıları için ise çok ciddi bir süreç ve onlar için korkunç hastalık dedi.

Kendinizi test edin ve özen gösterin

Stockholm bölgesi enfeksiyon kontrol doktoru Maria Rotsén Östlund, en ufak bir semptomda yoğun testlerin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

"Test cevabını alana kadar izole kalmalısınız" dedi.

İlkbaharda daha önce aktif covid-19 için negatif test yapanlar bile kendilerini test etmeye devam edecekler.

Başhekim Johan Bratt, sağlık hizmetlerinin olası artan ihtiyaçlara hazır olduğunu söyledi. Bu, yorgun personelin geçen ilkbahardan beri ortaya çıkan bakım ihtiyaçlarının birikmesine odaklanmayı tercih etmesine rağmen pandemi ile mücadelede kapasite yeterlidir denildi.

"Hastalarımız sağlık hizmetlerinde covid enfeksiyonu konusunda endişelenmemelidir. Gerektiğinde yardım almalısınız, bu çok önemlidir" ifadeleri kullanıldı.

Editör: İsveç Gündemi