Her iki yönde de çalışacak trenin hizmete girdiği İsveçli operatör SJ tarafından doğrulandı.

Tren, ikinci sınıf koltuk, dört ila altı yolcu için ikinci sınıf kuşetli bölmeler, bir veya iki yolcu için ikinci sınıf uyku bölmeleri ve bir ila üç yolcu için birinci sınıf uyku bölmelerinden oluşuyor.

Rail dergisi tarafından hazırlanan bir rapora göre, hizmet Hector Rail ve RDC Almanya ile işbirliği içinde yürütülecek. Ayrıca Hector Rail, Malmö ve Padborg arasındaki treni çekecek. Ek olarak, vagonlar Avrupa'nın yükleme gabarisine uygundur, bu da onları diğer SJ'nin gece vagonlarına kıyasla daha dar hale getirir.

Fiyatlar talebe bağlı olmakla birlikte ücretler Euro olarak belirlenir ancak SJ web sitesinde İsveç Kronu'na çevrilecek ve ikinci sınıf koltuk için 300 Kron'dan başlayacak.

SJ ticari trafik direktörü Bay Mats Almgren bu konuda: "İsveçlilere Avrupa'ya düzenli tren seferleri sunabildiğimiz için mutluyuz. Halihazırda talebin yüksek olduğunu ve Hamburg'a giden gece treni için beklentilerimizin yüksek olduğunu görebiliyoruz. Hamburg'un sunabileceği çok şey var ve dünyanın her yerinden ziyaretçileri ile güçlü ve büyüyen bir turizm merkezidir. Ancak İsveçliler Hamburg'u henüz tam olarak keşfetmediler ve şimdi şansı yakaladılar" ifadeleri kullandı.

SJ'ye hizmeti Ağustos 2021'de işletmesi için dört yıllık bir sözleşme verildi; Aynı zamanda Trafikverket de Malmö-Brüksel seferini işletmek için ihale açmış ancak ihaleye teklif alamamıştı.

İsveç'teki yetkililer daha önce, yaklaşık 30 yıldır hizmet dışı kalan İsveç ile Finlandiya arasında bir tren bağlantısının başlatıldığını duyurmuştu.

Haparanda'daki İsveç sınır istasyonunun 1 Nisan'da trenle seyahat etmeyi planlayan yolculara yeniden açıldığı bildirildi.

İsveç ve Finlandiya komşu ülkeler olmasına rağmen, yaklaşık otuz yıldır yolcu treni bağlantılarına sahip değiller. Yine de, çevre sorunları nedeniyle tren yolculuğunun popülaritesi önemli ölçüde arttı ve bu da yetkililerin tren hizmetlerini yeniden etkin hale getirmeyi düşünmesine yol açtı.

Avrupa ülkelerinin yetkilileri sürekli olarak daha sürdürülebilir ulaşım alternatiflerine yönelmeye çalışıyorlar; Avrupa İstatistikleri sağlayıcısı Eurostat tarafından sağlanan yakın tarihli bir rapor, Avrupa vatandaşları için ana ulaşım aracının araba olmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Editör: İsveç Gündemi