Stockholm acil servisler ve itfaiye ekipleri çıkan yangınla ilgili ihbar üzerine güvenlik güçleriyle birlikte olay yerine koştu.

Çıkan yangından kaçmak için bazı kişilerin balkondan atladığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, kaçış sırasında 5'i ağır olmak üzere 7 kişi yaralandı. Sağlık ekipleri ilk yardım müdahalesinden sonra yaralıları hastanelere taşıdı.

Dün saat 14:29'da SOS, Stockholm'ün merkezindeki Vasastan'da bir apartmanda çıkan yangınla ilgili bir alarm aldı. Bölgedeki birkaç sakin, yangın hakkında konuştu. Yerden çatılara kadar sokağın her yeri dumanla kaplandı dendi.

Kaotik sahneler

Olay yerine vardıklarında acil servisleri karşılayan kaotik görüntüler vardı ve resimler itfaiyenin sakinleri balkonlardan nasıl tahliye etmek zorunda kaldığını gösteriyor.

Kurtarma ekibinin olay yerindeki şefi Johan Szymanski, yangının çok etkili olduğunu ve bazı sakinlerin korkudan atladıkları için yaralandıklarını belirtti.

Kimsenin geride kalmadığından emin oldum

Yangının söndürülmesinin ardından sağlık ekipleri, dairelerde kimsenin kalmaması için çalışma yaptı. En tepedeki dairelerden tüm evlerin tek tek kontrol edilerek aşağı inildi.

Stockholm Bölgesi basın sözcüsü Annika Folcker, yedi kişi hastaneye kaldırıldığını söylerken bu yarılardan beşinin durumu ağır ifadeleri kullandı. Ancak yaraların ne olduğunu ve hayati tehlikeleri olup olmadığı hakkında bilgi vermedi.

Hastaneye kaldırılanların yanı sıra yaklaşık 10 kişi de olay yerinde muayene edilerek tedaviye ihtiyaç olmadığına karar verildi.

Edinilen bilgiye göre, ulusal görev gücünün özel eğitimli sağlık görevlileri ve gözcü, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için olay yerine çağrıldı ve Vanadislunden çevresindeki bloklar kordon altına alındı. Ancak yangının nasıl çıktığını söylemek için henüz çok erken denildi.

Polis soruşturma başlattı

Polis, olası bir kundaklama ve kasıt olup olmadığına dair soruşturma başlatırken, adli tıp teknisyenleri olay yerinde inceleme başlattı.

Ön inceleme başlatıldı ve yangının çıkış sebebini araştıracağız vs. (...) Bu yangını başlatan şeyin ne olabileceğine dair birkaç farklı düşünce duyduk ama bu konuda yorum yapmak istemiyorum diyen Polisin operasyon müdürü Peter Matilainen, konunun uzmanı olan ekiplerin çalışması sonucunda elde edilecek bilgilerin değerlendirmesi yangının asıl nedeni konusunda fikir verebileceğini ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi