Başkentte şuana kadar kayıtlara geçen toplam vaka sayısı 6 bin 681 ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sayısı 1.128'e yükseldi.

Açıklanan yeni rakamlarla birlikte İsveç geneli toplam vaka sayısı 16 bin 755 ve can kaybı 2 bin 21 oldu.

Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre yoğun bakımda 1.217 hasta tedavi görürken bunlardan 899'u erkek, 318 kadın olduğu belirtildi.

Stockholm'deki can kayıpları Norveç, Finlandiya ve Danimarka toplamının neredeyse iki katı daha fazla.

Koronavirüs pandemisinin başladığından bu yana Norveç'te tespit edilen toplam vaka sayısı 7 bin 338 olurken, Norveç'teki toplam can kaybı 189. 

Koronavirüs pandemisinin görülmesiyle birlikte sert önlemler alan ülkelerden biri de Finlandiya, ülkede şuna kadar tespit edilen vaka sayısı 4 bin 284 ve covid-19 nedeniyle hayaatını kaybeden kişi sayısı 172 olarak kayıtlara geçti.

Kuzeyin bir diğer ülkesi ise Danimarka, koronavirüs salgınına karşı Norveç ve Finlandiya gibi sert önlemler alarak hızlı davranan Danimarka'da şuana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 8 bin 73 olurken, hayatını kaybeden kişisi sayısı 394 olarak kayıtlara geçti.

Başkent Stockholm'deki can kayıpları üç ülkenin toplamından daha fazla.

Stockholm'de hayatını kaybeden kişi sayısı 1.128 iken Norveç, Finlandiya, Danimarka ülkelerinin toplamı 755'dir.

İsveç'te özellikle başkent Stockholm'de can kayıplarının bu kadar fazla olmasının nedeni olarak yaşlı bakım evlerinde salgının yayılması olarak görülüyor.

Editör: İsveç Gündemi