17 Şubat'ta başkent Stockholm'ün Södermalm semtindeki bir sanat galerisinde çığlık seslerinin duyulması üzerine polis olayın yaşandığı mekana baskın düzenledi.

Polis operasyonuyla birlikte işkence ve darp olayının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Olayla ilgili soruşturma dosyasında yer alan ifadelere göre, olayın yaşandığı gece üç erkek ve bir kadın, sanat galerisinin bodrum katında doğum günü partisi düzenliyordu.

Bodrum katında partinin ilerleyen saatlerinde sevgili olan çiftin öpüşmesi üzerine 38 yaşındaki zanlının çılgına döndüğü ve ortalığı dağıtarak kendilerine vurmaya başladığı belirtildi.

Korkudan çığlık atan kadına zanlı "bugün öleceğin gün" diyerek tehdit ettiği söylendi.

Bodrum kat partisi işkence odasına dönüştü. 

Beyzol sopası, içki şişesi ile saldırıp bıçakla tehdit eden zanlının hareketleri karşısında korkuyla dehşete düşen mağdurlar, öleceklerini sandılar.

Hem dövüp, hem piyano çaldırdı!

İddialara göre, zanlı kendini "Betmen" olarak tanımladığı,  söylenirken, mağdurlar başta bunun bir tiyatro çalışması olabileceğini düşündüklerini ancak kendilerine gerçekten vurulduğunu anladıklarında dehşete kapıldıklarını söyledi.

Mağdurlara işkence eden, 38 yaşındaki zanlı ile ilgili her mağdura 45 bin kron para cezası olmak üzere toplam 140 bin kron tazminat ödemesine karar verildi.

Bunun yanı sıra Stockholm bölge mahkemesinde görülen davada, saldırganın zihinsel sorunları olduğu da belirtilirken, mahkeme zanlının akıl sağlığı konusunda tedavi görmesi için karar verdi. Zanlı iddiaları redderek, kendisine komplo kurulduğunu ileri sürdü.

Editör: İsveç Gündemi