Bir kafeteryaya bomba atacak, av tüfeğiyle ateş edecek, bir kütüphane yakacak ve bir köprüyü havaya uçuracaktı.

Şimdi Stockholm'de bir okul eylemi planlarıyla suçlanan 21 yaşındaki genç "şans eseri" durduruldu.

Polis tarafından tutuklanmadan önce günlüğüne "13 yaşından beri Kolombiya benzeri bir saldırı yapma arzum vardı" notu dikkat çekti.

Bu yılın başlarında 2 Nisan'da gece saatlerinde, polis Stockholm'ün kuzeyinde bulunan Sollentuna'da bir "makinist" hakkında ihbar aldı.

Ön soruşturmaya göre, endüstriyel bir alanda bulunan adamın evinde aramalar yapıldığında, silah kopyaları, kırmızı gaz kutuları, bantlanmış gaz tüpleri ve havai fişek parçaları bulundu.

Ayrıca büyük bir İsveç bayrağı, çift tığ işi olan bir takı, Alman bayrağı olan bir kamuflaj ceketi ve okula saldırı ve daha bir çok detay bulundu.

Tutuklamadan sonra polis arabasında, 21 yaşındaki genç ne yapmayı planladığını anlattı.

Bomba atarak kütüphaneleri yakacaktı

Fizibilite çalışmasına göre hedef, Stockholm'deki adamın eski lisesiydi ve Kolombiya'nın on iki öğrencinin ve bir öğretmenin öldürüldüğü Birleşik Devletler büyükelçisinden 20 yıl sonra 20 Nisan tarih olarak belirlendi.

Polis karakoluna giderken, 21 yaşındaki genç ona bir kafeteryadaki balkondan iki bomba atacağını, av tüfeğiyle ateş edeceğini, bir kütüphane yakacağını ve bir köprü havaya uçuracağını söyledi.

21 yaşındaki genç daha sonra "kimseyi öldürmek istemediğini, sadece korktuğunu" ve saldırıdan sonra av tüfeğiyle ya intihar edeceği ya da polis tarafından öldürüleceğini belirtti.

Saldırı planlaması sırasında, "Beyaz zebra" adını verdiği bir günlükte notlar tuttu. Başlığın altında bir gamalı haç çizmişti.

Günlükte, saldırı planlarını kapsamlı bir şekilde yazdı:

"Sanırım şimdi saldırı için ihtiyacım olan her şeye sahip olduğum için geri dönüş yok. 20 Nisan'a kadar beklemeli miyim? çünkü Kolombiya'daki saldırının 20. yıl dönümünde olurdu ya da ben abartılı olsun. Göreceğiz" şeklinde notlar yazılmış.

Zanlı nesneleri ve yerleri sıraladı ve şunu yazdı:

"Son rapor zamanı! işte böyle olacak."

21 yaşındaki genç kötü ruh hali, İsveç hükümeti ve istismar hakkında da yazdı.

"Her zaman ölmek istedim, neden kötü bir yetiştiriciliğe sahip olduğumu bilmiyorum, hep insanları öldürmek istedim. 13 yaşımdan beri Kolombiya benzeri bir saldırı gerçekleştirme arzusu yaşadım o zamandan beri hep yapmak istiyordum, "Cinayet planları" başlığı altında yazdıklarını okumak mümkün.

Today's News'e konuşan 21 yaşındaki gencin avukatı Jan Kyrö şöyle dedi:

"Durdurulmasaydı, muhtemelen saldırı olanı gerçekleşmiş olurdu."

Kuzey Bölgesi'ndeki Suç Birimi'nde müfettiş olan Jacob Van Rooij, davayı araştırdı.

Okula atılması plananan bomba saat tipiydi ve onu yakalamamız bir tesadüf oldu yorumunda bulundu.

Büyük bir saldırı planı yaparken tesadüfen yakalanan zanlı ile ilgili soruşturma süreci tamamlandı. Önümüzdeki günlerde mahkemede ne kadar ceza alacağı görüşülecek.

Editör: İsveç Gündemi