Duyuruda virüs durumu ve önlemler konusunda birçok bilgi yer aldı. 

"İzinliyseniz evde kalın" 

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık mekanlardan uzak kalmanın önemli olduğuna vurgu yapılarak, izinli olanların evde kalmaları tavsiye edildi.

Yaşlıları ziyaret etmekten kaçının ve en ufak şüpheli durumda işten ve okuldan uzak durun. Bunlar şehrin korona yayılımını azaltmaya yönelik yönergeleridir denildi.

Halk Sağlığı Kurumu tarafından riskin yüksek olarak açıklanmasıyla birlikte İsveç'te daha sıkı önlemler almak için görüşmeler sürüyor. Bu nedenle, yurtdışında enfekte olan bir kişinin, yurt dışında bulunmamış biri kadar riski vardır.

Salı günü, Halk Sağlığı Kurumu yönergelerini güncelledi. Şimdi hafif solunum yolu enfeksiyonu semptomları olan herkes, koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için sosyal temaslardan vazgeçmeye davet edildi.

Yönlendirmeler kolaylaştırır

Ancak küçük belirtiler nelerdir ve otoritenin hangi sosyal temaslardan bahsettiği, kendilerini tanımlamakta zorlanıyorlar. Stockholm belediyesinin yönergeleri bunu kolaylaştırdı denildi.

Stockholm Şehri sözcüsü Carl Smitterberg, "Halk Sağlığı Kurumu'nun önerileri sayesinde yönergelerimizi daha net hale getirebildiğimizi düşünüyoruz" dedi.

Kendinizi hasta hissederseniz evde kalın

Yeni yönergelere uymanın yanı sıra, Stockholm Şehri Halk Sağlığı Kurumu'nun bilgilerini yaymak için çalışmaktadır. Odak noktası en savunmasız insanları korumaktır.

Şu anda işteki herkesin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer personelin, kendilerini rahatsız hissetmeleri durumunda evde kalmasını önermektedir. Ayrıca yaşlı bakım personelini semptomlar konusunda ekstra uyanık olma konusunda çağrı yapıldı. Duyuruda işe gitmek için tamamen sağlıklı olmalısınız denildi.

Carl Smitterberg, Sağlığınızdan emin değilseniz 1177'ye başvururuz. Kendi değerlendirmemizi yapmıyoruz. Bunu yargılamak için yeterli bilgiye sahip değiliz. Bu nedenle doğru bilgiyi almak için uzman kişilerin yönlendirmelerini dikkate almak lazım yorumunda bulundu.

Academica, çocukları ve velileri öksürük gibi solunum semptomları varsa evlerinde kalmaya teşvik ediyor.

Hammarby Heights, "Halk Sağlığı Kurumunun yeni tavsiyesi nedeniyle, solunum semptomları olan herkesi, semptomlar tamamen ortadan kalkana kadar okula gitmemeye teşvik etmek istiyoruz. Evde kalanlar hastalığı her zamanki gibi rapor etmelidir" şeklinde velilere bilgi maili gönderdi.

Solunum semptomları için sınırın nereye gittiğine dair soru işaretleri ortaya çıktı diyen Academedia yönetimi şunları belirtti: "Bu konuda ebeveynler ve eğitimcilerin birbiri ile diyalog içinde işbirliği yapmaları önemlidir."

Bir akrabanız virüse maruz kaldıysa

Bir akrabanızın enfekte olması durumunda çalışıp çalışmayacağına belediye karar veremez diyen Stockholm şehir sözcüsü Carl Smitterberg, bu Halk Sağlığı Kurumu'na sorulması gereken bir soru olduğunun altını çizdi.

Korona virüsü, Stockholm şehrinin operasyonlarını hiç etkilemedi ve etkilememesi konusunda temennide bulunuldu.

Şehir, operasyonların normal çalışması için personel planlamasını artırdı, ancak çalışanlar hastalık nedeniyle evde kalmak zorunda kalabilirler.

Carl Smitterberg, Toplumsal açıdan önemli ödevlerimiz var ve çökemeyiz. Çok fazla insan korona virüsü nedeniyle hastalanırsa, hayatın devamlılığı için yeni personelleri görevlendirerek belirli öncelikler konusunda çalışmaları sürdüreceğiz yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi