Cumartesi günü 157 hasta bölgenin acil hastanesinde yoğun olarak tedavi görüyor. Ancak Sağlık Direktörü Björn Eriksson kapasitenin hala yeterli olduğunu ancak önümüzdeki günlerde artması muhtemel hastalar için kapasiteyi artıracaklarını söyledi.

Pazartesi günü, Älvsjö'deki saha hastanesinin ilk hastasını alması bekleniyor.

Stockholm'deki kapasitelerle ilgili Cumartesi günü değerlendirmede bulunan Stockholm bölgesi sağlık direktörü Björn Eriksson, Stockholm bölgesinde covid-19 nedeniyle 21 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. Yeni rakamlarla beraber başkentte can kayıpları 225'e yükseldi. Aynı zamanda, yoğun bakımda tedavi gören sayısı 157 olduğu belirtildi.

Stockholm'deki yoğun bakım tesisleri şimdiye kadar yeterli oldu.

Björn Eriksson, "Şu anda çok sayıda yoğun bakım merkezimiz var. Durum daha önce düşündüğümüzden biraz daha iyi görünüyor" ifadeleri kullandı.

Son günlerde bölge, yoğun bakım kapasitesini artımak için çok çalıştı.

"En kötüsünü planlıyoruz ve hastanelerin kapasitesini artırıyoruz. Bugün 20 yoğun bakım ünitesini artırdık ve basamaklı olarak yarın 20 basamak artıyoruz" denildi.

Pazartesi günü, bölge Älvsjö'deki Stockholm Fuarı'nda inşa edilen İsveç Silahlı Kuvvetleri saha hastanesini açmayı planlıyor.

Eriksson, "Bu haftasonunu çoktan açmış olabilirdik, ama bu zorunlu değil. Şuanda yerimiz yettiği için yeni alanda çalışanları eğitmek ve mekanı tanımaları için birkaç gün verdik" dedi.

Saha hastanesi gerekirse, yoğun bakım gerektirmeyen hastalar için 600 kişiye yetecek kadar genişletilebilir.

Björn Eriksson, "Yavaş yavaş açılacak. Başlangıçta, her şeyin  normal çalıştığından ve verimli olduğunda emin olmak için on hasta ile başlıyoruz. İlk aşamada hedefimiz kapasiteyi 140'a kadar çıkarmak" ifadeleri kullandı.

Diş hekimleri de yardım edecek

Yoğun bakım alanlara ek olarak, 564 koronavirüs hastası hastanelerde tedavi edilmektedir. Fikir şu ki, saha hastanesi acil hastaneleri rahatlatabilmelidir. Burada, personel yerel sağlık işlerinden, diş hekimlerinden göz doktorlarına, hastanelerdeki hemşirelere kadar herkesi çağırdı.

"Basitçe söylemek gerekirse, bu hastaların yardıma ihtiyacı var. Oksijene erişim ile ilgilidir durum" diyen Eriksson, "bu hastalık nefes almanızı engeliyor, hızlı bir şekilde kötüleşmenize neden oluyor bu nedenle kanı oksijenlendirmenize gerek oluyor" diyerek sağlık çalışanlarının daha etkin çalışması açısından tüm sağlık alanlarından çalışanların bulunması önemine dikkat çekti.

Sağlık hizmetlerine olan ihtiyaç hızla artıyor ve durumun birkaç saat içinde değişebileceğini dile getiren Eriksson, "Şimdi bir adım öndeyiz. Ancak durumun hızla değişebileceğine büyük saygı duyuyoruz. Bunu geçen hafta yoğun bakım ihtiyacı ve sağlık hizmetlerinde çok hızlı bir artışla gerçekleştirdi" dedi.

Editör: İsveç Gündemi