Edinilen bilgilere ve medyaya yansıyanlara göre 27 yaşındaki Lisa başkent Stockholm'ün merkezindeki metroda cinsel tacize uğradı. Saldırganın durup dururken kendisi ile tartışmaya başladığını belirten genç kadın olayın önce bir hırsızlık ya da garsp olabileceğini düşündüğünü belirtti. Ancak kısa bir itişmeden sonra cinsel istismara maruz kaldığını belirten bayanın polisteki beyanlarına göre, kimsenin kendisine yardım etmediğini ve güvenlik güçlerinin biraz daha geç kalması halinde tecavüze uğrayacağı bilgileri yer alıyor.

Saldırı anında telefonunun 112 tuşlarına basarak polis ile iletişim kuran Lisa, hangi metroda olduğunu ağlayarak belirttiği ve polisin çok kısa süre içinde saldırganı yakaladığı belirtildi.

Öğle vakti, Stockholm merkezi, metro ve onca kalabalığa rağmen cinsel istismarda bulunabilenen bir ülke durumuna gelen İsveç'te kadınların pek rahat olduğu söylenemez.

Gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatılan saldırganın daha öncede cinsel istismardan hüküm giydiği ve cezaevinden bir ay önce şartlı tahliye edildiği belirtildi.

Saldırıya uğrayan genç kadın zanlıdan şikayetçi olurken, olayın korkunç ve iğrençi olduğunu niteledi.
Editör: İsveç Gündemi