Edinilen bilgilere göre, bir kafenin girişinde meydana gelen patlama sonucu kapılar camlar dağıldı.

Patlamayı duyanlar panik yaşarken, patlamayı duyan bazı tanıkların beyanlarına göre patlama o kadar güçlüydü ki, Stockholm'ün merkezindeki başka kısımlarda da duyuldu.

Polis patlamadan sonra en az 20 ihbar araması aldık dedi.

Polis ve kurtarma hizmetleri, patlamanın gerçekleştiği Vasastan'daki Surbrunnsgatan-Tulegatan kavşağına çok sayıda ekip gönderdi.

Patlamadan sonra olay yerine 10 itfaiye aracı, 6 ambulans ve çok sayıda polis ekibinin intikal ettiği belirtildi. Mekanının kapalı olması nedeniyle korkulanın olmaması kısmen sevindirici oldu.

Acil servislerde görevli olan Henrik Östling, patlamadan kimsenin etkilenmediğini ancak çok fazla hasar meydana geldiğini söyledi.

Terör saldırısı olabileceği üzerine birçok köşe başının polis tarfından tutulduğu olayda, teknik incelemeler başlatıldı. İlk incelemelere göre el yapımı bir patlayıcı atıldığı yönünde şüpheleri yoğunlaştırdı.

Bomba köpekleriyle birlikte uzmanlar içerde aramalar yaptı. polis, web sitelerinde komşu mülklerin bile patlatmadan zarar gördüğünü belirtti.

Polis sözcüsü Mats Eriksson, ciddi bir tahribat var olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır diyerek tüm ayrıntılar incelenmeden olayın ne olduğunu söylemek doğru değil ifadeleri kullandı.

Kafeye el bombası atıldığı şüphesi üzerinde duruluyor.

Editör: İsveç Gündemi