Doğrulanan yeni bilgilere göre, son 24 saat içinde başkent Stockholm'de 149 yeni vaka tespit edildi, yoğun bakımda tedavi gören 21 kişinin daha hayatını kaybettiği de kayıtlara işlendi.

Başkent Stockholm'de şuana kadar doğrulanan toplam vaka sayısı 1806 olurken, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 88'e yükseldi.

En ağır kayıpların yaşandığı başkent Stockholm'de karantina uygulamasına ve diğer şehirlerle ulaşımı kesilmemesi tepkilere neden oluyor.

Bazı uzmanların sıkça dile getirdiği Stockholm'de karantina uygulanmalı çağrısına yetkili mercilerden bu güne kadar bir yanıt gelmedi.

Başkent Stockholm'de vaka sayısı 2 bin sınırına dayanmışken, hastanelerde tedavi gören hasta saysıının 488 ve yoğun bakımda tedavi gören kişi sayısının da 108 olduğu belirtildi.

Başkent Stockholm'de yapılan test sayısı ise 9 bin 400 olarak açıklandı. Binlerce test sonucunun daha açıklanmadığı ve son günlerde ülke genelinde testlerin yavaşlatıldığı biliniyor.

Basın toplantısında gazetecilerin kitlesel testlerin yapılması için ne bekleniyor sorusuna Devlet Epidemiyoloğu Anders Tegnell, olabildiğince test yapmanın önemli olduğunu ve bunu bölgelerdeki vaka yoğunluğuna bağlı olarak kontrollü yapıldığını ifade etmişti.

Editör: İsveç Gündemi