İsveç Çalışma Ortamı Kurumu'na verdiği rapora göre, Solna'daki Berga yaşlı bakım evinde bulunan 96 yaşlıdan 27'si öldü bu da her dört yaşlıdan en az bir kişinin öldüğü anlamına geliyor denildi.

Güvenlik temsilcisine göre, personel ekipman eksikliği ve yetersiz hijyenik koşullar ile çok zor koşullarda çalışıyor.

21 Nisan'da yapılan araştırma raporu Çalışma Ortamı Kurumuna verildi. Rapor, Berga yaşlı bakım evlerindeki durumu "son derece zor" olarak nitelendiriyor. Çalışanların yarısı hastalık izninde.

Rapora göre, hangi sakinlerin enfeksiyona sahip olup olmadığı, genellikle haber ajansı Siren'in ilk rapor ettiği şekilde belirsizdir denildi.

Raporda, Güvenlik temsilcisi, hem enfekte olmuş hem de enfekte olmamış personeller, aynı iş elbiseleri ve aynı maske ile departmanlar arasında daha fazla yayılma riskiyle  serbestçe hareket ettiği yönünde bir alarm verdiği bilgisi yer alıyor.

Belediye Baş Koruma Yetkilisine göre, konut yöneticisi bildirim teslim edildiğinde imzalamak istemedi, çünkü işverenin değerlendirmesi bildirimin haksız olduğu yönündedir. SVT, yaşlı bakım evinin operasyon müdürüne ulaştı ancak müdür soruları cevaplamak istemedi.

"Hiçbir şey bilmiyorum, sadece tüm gazetecilerin CEO'mıza yönlendirilmesi gerektiğini biliyorum" dedi.

Sorumlu olduğunuz yaşlı bakım evinin durumu hakkında hiçbir şey bilmiyor musun? sorusuna "Şu anda cevap vermek istemiyorum" dedi.

Başkentte ciddi endişe yaratan durumla ilgili medya mensupları daha fazla ayrıntı almak için yetkililere ulaşmaya çalışıyor.

Yaşlı bakım evinde bulunan 96 yaşlıdan 27'sinin hayatını kaybettiği Solna'daki yaşlı bakım evi ile ilgili inceleme başlatıldı.

Editör: İsveç Gündemi