Başkent Stockholm'de ünlü İtalyan girişimci üzerinden başlatılan ve büyük tartışmalar yaratan fuhuş skandalında yurtdışında bulunan zanlı İtalya polisi tarafından yakalandı.

İsveç'in girişimleriyle İtalya'da yakalanan fuhuş çetesi üyesi İsveç'e iade edilecek.

Savcı Paulina Brandberg, uluslararası çalışmaların ardından zanlının İtalya'da tutuklandığını söyledi.

Diğer şeylerin yanı sıra, TV profili Paolo Roberto'nun fuhuş olayından tutuklandığı tedarik planıyla ilgili kapsamlı soruşturma, değişmeyen bir hızla devam ediyor.

24 yaşındaki Romen bir kadın ve 30'lu yaşlarındaki iki Rumen erkek, ağırlaştırılmış tedarik ve insan kaçakçılığı şüphesiyle zaten gözaltında bulunuyorlar. Erkekler, Romanya'ya gitmek üzere İsveç'ten ayrılmak üzereyken Skavsta havaalanında yakalandı.

Gıyabında tutuklama kararı çıkarılan bir başka şüpheli olan 27 yaşındaki fail İtalyan polisi tarafından tutuklandı ve İsveç'e teslim edilecek.

"Eylül ayı başlarında tutuklandı ve Avrupa yasal normaları çerçevesinde İsveç'e teslim edilmesini talep ettim." diyen Ulusal Birim savcısı Paulina Brandberg, uluslararası ve organize suça karşı, İtalyan mahkemesi iade olacağına karar verdiğini ve reddedilirse şaşırırım ifadeleri kullandı.

Romanya ile Bağlantılar

Adamın tam olarak ne zaman teslim edileceği hala belirsiz. İade halinde İsveç'te tutuklanacak ve polis tarafından sorgulanacak.

Paulina Brandberg, "Burada bir görüşme yapılacak. Bu elbette soruşturma için olumlu bir haber. Hem Fransız hem de İtalyan vatandaşı olduğunu ve Romanya ile bağlantıları olduğunu biliyoruz. Şu anda bundan fazlasını söyleyemem" dedi.

TV'nin tanınan yüzü Paolo Roberto ve on kişi, Mayıs ayında Stockholm Östermalm'de bir adrese düzenlenen polis baskınında göz altına alındı. Ertesi gün, adresteki bir kadınla para karşılığı beraber olduğunu itiraf etti. İsveç yasalarına göre, erkeğin para karşılığında bir kadınla ilişki yaşaması fuhuş suçu sayılıyor.

Sansasyonel fuhuş skandalının insan ticaretiyle ilgili ön soruşturmayla bağlantılı olduğundan şüpheleniliyor ve bu nedenle Uluslararası ve Organize Suçlarla Mücadele Ulusal Biriminde soruşturuluyor.

Paolo Roberto'ya henüz suç şüphesi bildirilmedi.

"Hayır, diğer şüpheliler gibi ihmalkar tecavüz şüphesi kendisine bildirilmedi" diyen Paulina Brandberg, bir karar verebilmem için bu insan kaçakçılığı davasında daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Editör: İsveç Gündemi