Edinilen bilgiye göre, polis tarafından gözaltına alınan ünlü sanatçı, bir başka sanatçının kaçırılması olayının arka planında yer alıyor.

Oda savcısı Anna Stråth, 11 kişinin bu olaya karıştığı için gözaltında tutulduğunu söyledi.

Cumartesi günü, adam kaçırma şüphesiyle İsveç'te oldukça ünlü olduğu ileri sürülen bir sanatçı tutuklandı.

Nisan 2020'nin ortasında ünlü bir İsveçli sanatçı kaçırıldı. Dövüldü, silahla tehdit edildi ve diğer şeylerin yanı sıra Rolex saati çalındı.

Failler, internette yaygınlaşan olayın görüntülerini yaydı.

Bir aydan fazla süredir, başka bir ünlü sanatçı, kaçırma olayını gerçekleştirmesi için kişileri işe aldığından şüphelenilen kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

İki sanatçı, Spotify'daki milyonlarca dinlenmeyle son yıllarda büyük başarılar elde etti.

Yılbaşı gecesi saat 23:00'de, kaçırılma olayıyla ilgili sanatçı olayla ilişkili olarak tutuklanan ilk kişi olduğu bildirildi.

Södertörn'ün oda savcısı Anna Stråth, sanatçının bir kişiye kaçırma şüphesiyle tutuklandığını söyledi.

İddialara göre şu anda tutuklu bulunan sanatçının, Stockholm'ün en ünlü suç şebekelerinden biriyle önceden bağlantıları var.

11 kişi gözaltında

Eylül ayında, Vårby'de aktif olan suç şebekesinden üç kişinin, bilinen bir sanatçının kaçırılmasını gerçekleştirdikleri şüphesiyle tutuklanmıştı.

O zamandan beri soruşturma önemli ölçüde genişledi. Tanınmış sanatçı tutuklanmadan önce bile, kaçırma olayına karıştığı için on bir kişi gözaltındaydı.

Oda savcısı Anna Stråth, tutuklu bulunan 11 kişiden çoğunun Vårbyn çetesine ait olduğunu, ancak Västerort'taki bir çeteye bağlı olan bir kişi ve Dalen çetesinden birkaç kişi daha olduğunu söyledi.

Basında yer alan bilgiye göre, kaçırılan sanatçı soruşturmaya katılmak istemedi.

Acımasız suç görüntülerinin yayılmasının ardından takipçilerine iyi olduğunu ve "herkes kaçırılabilir" dediği bir video paylaştı.

Editör: İsveç Gündemi