Edinilen bilgilere göre, 2 Nisan tarihinde başkent Stockholm'ün Skärholmen bölgesinde işlenen korkunç cinayetle ilgili aranan katil zanlısı Alman polisi tarfından Hamburg'da yakalandı.

Cinayet kurbanın arkadaşları tarafından fark edilmişti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında katil zanlısının İsveç dışına çıktığı belirtilmişti. Uluslararası arama emri çıkaran İsveç polisi, zanlının Almanya'ya kaçtığını belirledi. Alman polisiyle iletişimde olan polis, olayın katil zanlısını Hamburg'da yakalattı.

Olay nasıl olmuştu?

Skärholmen'de bir dairede bir kadın öldürülmüş ve yanındaki bir yaşındaki çocuk ölüme terk edilmişti.

Günlerce İsveç'te manşet olan olayla ilgili aranan katil zanlısı yurtdışına kaçmıştı.

2 Nisan 2019 tarihi öğleden sonra yaşanan trajik cinayet olayı: Öldürülen kadının iki arkadaşının telefon aramalarına cevap vermemesi üzerine arkadaşları evine gitmiş ve olay böylece ortaya çıkmıştı. Kapı kilidinin kırılmış olduğunu fark eden arkadaşlar durumu polise bildirmişti.

Olay yerine gönderilen ve daireye giren polis korkunç bir manzara ile karşılaştı. Kadın ölmüş ve yanında bir yaşındaki oğlu vardı.

Çocuk, sosyal makamlar tarafından güvenlik altına alındı ve cinayetle ilgili ön soruşturma başlatıldı.

Şüphe, dairenin sakini olan 34 yaşındaki bir adama yöneltildi. Polis, olay yerinde adamın sayısız izini buldu. Kandaki ayak izleri, öldürülen kadına ait DNA ve kanlı kıyafetler.

Almanya'da Tutuklandı

Polis teknisyenleri ayrıca dairede katil ile bağlantılı başka bulgular da elde etti.

Cinayetin ardından katil zanlısı ülkeden kaçtı. İsveç polisi onun için bir arama başlattı ve uluslararası alanda aranıyordu. Cinayetten yaklaşık bir ay sonra Hamburg'da Alman polisi tarafından tutuklandı.

Suçlamaları reddediyor

34 yaşındaki katil zanlısı suçu reddediyor. Bir polis röportajında, zanlının kadın öldürülmeden önce daireden ayrıldığını ve cinayetle hiçbir ilgisi olmadığını iddia ediyor dedi.

DNA'sının olay yerinde nasıl ortaya çıktığını açıklayamıyor.

Şimdi cinayetle suçlanıyor. Zanlıya ne kadar ceza verileceği merak konusu.

Editör: İsveç Gündemi