İsveç basınında da yer alan habere göre, 60. yaş kutlaması için özel bir Villa'da parti veren kişinin düzenlediği partiye katılanlardan 70 kişide koronavirüs çıktığı doğrulandı.

Parti katılımcılarının yetmişi korona semptomları nedeniyle hastalandı ve birçoğunun bir solunum cihazında tedavi edilmesi gerekti.

DN haberine göre, ev partilerinin koronavirüsün yayılmasında büyük bir rol oynadığı belirtildi.

Şuana kadar ki birkaç partiden yüzlerce insanın koronavirüse yakalandığı belirtiliyor.

Niklas adında 47 yaşındaki ev sahibi, daha sonra solunum cihazlarında yoğun bakım tedavisi alan iki kişiden biri oldu. Partiye katılan diğer altı kişide sağlık sisteminden solunum cihazına ihtiyaç duydu.

Olayın 7 Mart tarihinde meydana geldiği belirtildi.

Halk Sağlığı Kurumu'na göre 7 Mart'ta İsveç'te genel bir enfeksiyon yayılımı olmadı. O tarihte 179 korona vakası bulunuyordu ve henüz kimse ölmemişti.

Danimarka aynı gün 1000'den fazla insanın kalabalığını durdursa da Friends Arena'da on binlerce kişi toplandı. Peki bir partiye gitmek gerçekten ne kadar tehlikeli olabilir?

Üç gün sonra İsveç'teki risk seviyesi en yüksek seviyeye çıkarıldı.

Ancak doğum günü çocuğu birkaç gün sonra bir Facebook yazısı yazdığında, kocasının hastalandığını ve covid-19 için pozitif test edildiğini söylediğinde, konuklar sormaya başladı.

En kötü virüs fırtınası gibiydi, o hafta hastalanan birçok kişi vardı, kişinin bir hafta içinde koronavirüs şikayetiyle hastaneye başvurduğu belirtildi. 

Katılımcıların bir kısmının çok ağır şekilde hastalandığı ve solunum cihazlarına ihtiyaçları oldu. Partinin organize edildiği ev sahibi uzun bir süre solunum cihazına bağlı yattı. 17 gün boyunca hastanede tedavi gördükten sonra iyileştiği belirtildi.

"Dikiz aynasına bakmak kolay"

Partinin sonucuna rağmen, Stockholm Bölgesinde enfeksiyon önleme doktoru Per Follin, bunun kısıtlamaların daha önce başlatılması gerektiği anlamına gelmediğini söylüyor. Ancak, sosyal temaslardan kaçınmanın artık çok önemli olduğunu vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi