Avrupa'dan İsveç'e göç eden yoksul ailelerin sosyal imkanlardan yararlanmaları için bir takım girişimlerde bulunamaya çalışan İsveç, bu noktada kesin çözümler üretmekte zorlanıyor.

Evsiz ve işsiz olan göçmenlerin konsolos veya elçiliklerine gitmeye dahi bilet paraları olmadığını ortaya koyan bir rapor hazırlandı ve bu rapordan sonra belirlenen bazı yoksul ailelere konsolosluk ve elçiliklerinde resmi evrak işleri için gidiş dönüşlü tek yönlü bilet yardımı yapan Stockholm belediyesi bunun yeterli olmadığı görüşünde olsa da yapabileceği daha fazla birşey olmadığı düşüncesi ağır basıyor.

Her geçen gün giderek artan yan kesicilik, dilencilik ve hırsızlık gibi olaylarda yoksulluğu baş gösterdiği de tartışmalar arasında.

Avrupa'dan İsveç'e göç eden özellikle Romen ve Bulgar vatandaşların resmi kurumlarının vatandaşlarına yardımcı olamadıkları da söylendi.

Stockholm Sosyal Hizmetler de Avrupa göçmenlerinin faaliyet koordinatörü olarak görev yapan Veronica Wolgast Karlberg, birçok konuda yardıma muhtaç olan göçmenlere yardım ettiklerini belirterek, özellikle Stockholm'de resmi işlemleri ile ilgili yapılması gereken her konuda yoksullara yardımcı olduklarını söyledi.
Editör: İsveç Gündemi