Başkent Stockholm tarihinin en zor günlerini yaşıyor.

Koronavirüsün en yaygın olduğu başkentte vaka sayıları her geçen gün artıyor. İsveç'teki vakaların yarısına yakını başkentte bulunuyor. Resmi rakamlar 1538 olarak açıklanırken, 63 kişi hayatını kaybetti ve yoğun bakımda 100 hasta olduğu açıklandı.

Farklı tepkilere neden olan İsveç'in virüsle mücadelesine tepkiler içerde de artıyor.

Son günlerde İsveç'in koronavirüsle mücadele şekline ve önlem almaması üzerine geçtiğimiz günlerde Çin'den bir eleştiri yapılmıştı. Çinli yetkililer AB'nin İsveç'i kınamasını talep ederek, İsveç'in virüsle mücadelesinde tedbirsiz olduğuna vurgu yapmıştı.

Geçtiğimiz hafta içinde başka eleştiri de Norveçli araştırmacılardan gelmişti. Norveçli araştırmacılar, İsveç'in ne yapmaya çalıştığına anlam veremediğini ve yetkililerin insan sağlığı yerine sadece ekonomiyi düşündüğünü öne sürerek yanlış yaptığına vurgu yapmıştı.

İsveç kendi içindeki araştırmacılar ve sağlık uzmanları tarafından da çok sert şekilde eleştiriliyor. Son günlerde sık sık Stockholm'ün diğer şehirlerle bağlantısının koparılması ve insanların izole edilmesi sıkça dile geliyor.

Bu sabah başbakan Lövfen, başkentin karantinaya alınmasına yönelik bir soruya öyle bir şey şuan için söz konusu değil demişti.

Başkent Stockholm'de yaşlı nüfusun yoğunluğu nedeniyle vakaların çok daha fazla olduğu ve can kayıplarının artacağından endişe ediliyor. Şuana kadar 63 kişinin hayatını kaybettiği Stockholm'de önümüzdeki günlerde vaka ve can kayıplarında keskin bir artış olması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi