Stockholm bölgesinde tren hatlarında yaşanan sorunlar nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan insanların sinirleri giderek geriliyor.

Bu yıl içerisinde daha şimdiden 50'den fazla kez trafiklerin durma noktasına gelmesi, ya da aksaklıkların sık sık baş göstermesi insanların işlerine gitmede gecikmeler meydana getirdi.

Sorunların çözümünden çok giderek artması ve kesin çözümler noktasında uzun süreçlere ihtiyaç olduğunu belirten yetkililerin açıklamaları karşısında çalışanlar endişeli. İş gücünün kaybı, stres ve işe geçme kalmaların giderek yoğunlaştığı başta Stockholm olmak üzere, birçok şehir ve bölgede insanları bezdirdi.

İsveç'in demir yolu ulaşımını sağlayan SL'in bilet fiyat uygulamaları ile sunduğu hizmet kalitesi arasında büyük farklılıklar olduğuna inanan vatandaşlar, hem pahalı hizmet verip, hemde düzgün ulaşım sağlayamamasından şikayetçi.

Özelleştirmeden sonra beklentilerin karşılanmadığı dillendirilirken, devlet ile ulaşım firmasının karşı karşıya gelmesi de beklentiler arasında.
Editör: İsveç Gündemi