Stockholm Polisinden Daniel Wikdahl, hastane personelinden yolun kapatıldığına dair bir telefon aldık, dedi.

Stockholm'deki trafiğin bir kısmı Pazartesi sabahı, bir grup insanın E4 üzerindeki Haga Norra kavşağının hemen güneyinde yola oturması nedeniyle durduruldu.

Saat 08.20'de polise haber verildi.

Stockholm Polisi basın sözcüsü Daniel Wikdahl, anayoldan bazılarını kaldırdık, ancak hala eylemi sürdürmek isteyenler var dedi.

Eylemcilerin yola oturması nedeniyle ambulans araçları da hareket edemedi.

"Bu kuyrukta ambulanslar var, Karolinska hastanesine giden en önemli yollardan biri" diyen Daniel Wikdahl, hastane personelinden yolun kapalı olduğuna dair telefon aldıklarını söyledi.

Polis bazı eylemcileri gözaltına aldı

İlerleyen saatlerde ulaşımı olumsuz etkileme ve kamu düzeni bozma nedenlerinden polis on iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Çevre aktivistleri için daha sert cezalar talep ediliyor

Geçen yıl boyunca, çevre aktivistleri tarafından bir dizi benzer eylem düzenlendi.

Ilımlılar (Moderaterna) parti sözcüsü Johan Forsell, olayla ilgili Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Geçemeyen ambulanslar. Engellenen polis arabaları. İşe gidemeyen insanlar. Eylemciler bir kez daha yolları kapatıyor ve başkalarını riske ve tehlikeye atıyor" ifadeleri kullanarak tepki gösterdi. Bu tür eylemlerin cezasız kalmaması gerektiğine işaret eden sözcü, kasıtlı bir şekilde kamu düzeni bozanların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Yeşiller Partisi sözcüsü Märta Stenevi de olaya tepki gösterdi.

Sözcü twitter hesabından "İnsan hayatı riske atıldığında kesinlikle kabul edilemez. Ambulanslar hayati işlerinde asla durdurulmamalı" mesajı paylaştı.

Editör: İsveç Gündemi