Cevap bekleyen çok fazla test var.

Karolinska Üniversitesi Laboratuvarı yöneticisi Claes Ruth, geçen hafta sonu bir gece içinde test talebi en az iki katına çıktı. Bu nedenle vaktimiz olmadı dedi.

Geçen hafta sonu, Stockholm bölgesinde ev testleri için talep neredeyse ikiye katlandı. Bu nedenle ev testi sipariş etme imkanı dört gün boyunca duraklatıldı.

Karolinska Üniversitesi Laboratuvarı yöneticisi Claes Ruth, "Gerçekten zamanımız yoktu ve şimdi yetişmemiz gereken işler var" çabaların biriken testleri biran önce sonuçlandırmak olacak şeklinde ifadeler kullandı.

"Kimse hayal kırıklığına uğramayacak"

Karolinska testten sorumlu ve şu anda ortaya çıkan yaklaşık 16 bin numuneden oluşan bir yığılma üzerinde çalışılıyor. Ayrıca, evde test olasılığı yeniden başladağında daha büyük hacimlerle başa çıkabilmeleri için kapasiteyi güçlendirmek için önlemler alıyorlar.

Ancak evden test sipariş eden kişi, sırası geldiğinde onu alacak.

"Kimse alınmayacak veya yanlış yerleştirilmeyecek. Testinizi eve götüreceksiniz, sadece biraz zaman alacak" denildi.

Yaşlılara ve bakım personeline öncelik veriliyor

Laboratuvar haftada yaklaşık 40 bin numune alabilmektedir, ancak aynı zamanda öncelikli hedef grupları da sıralıyor; örneğin, sağlık, bakım personeli ve huzurevlerinde yaşayan insanlara öncelik veriliyor.

Ruth, "Onlar her zaman birinci önceliktir ve ilk etapta onlarla başa çıkma kapasitesine sahip olduğumuzdan emin olmak istiyoruz" dedi.

Geçen hafta sonu testlerin bu kadar artmasının nedeni, kısmen enfeksiyonun gerçekten yayılıyor olmasından kaynaklanıyor olabilir, ancak aynı zamanda artan enfeksiyon yayılımının bir sonucu olarak ortaya çıkan bir endişeden kaynaklanıyor olabilir.

"Kendinizi yanlış temelde sınamanız yanlış, ki bunun olduğunu söylemem için bir neden yok" diyen Claes Ruth, temel olarak, insanların kendilerini test etmelerinin iyi olduğunu düşünüyorum, ancak testlere olan keskin artışın nedenini bilmiyorum ifadelerini kullandı.

Editör: İsveç Gündemi