Edinilen bilgilere göre, uzun süredir polisin takip ettiği üçü erkek beş kişinin organize bir saldırı yapmaya hazırlandıkları adrese baskın yapıldı. Polisin yaptığı baskınla olası büyük bir saldırının engellendiği belirtildi.

Saldırıyı yapmaya hazırlanan kişileri izleme ekibinde görevalan Emir Gazibegovic, bir cinayeti önlediğimizi biliyoruz ifadeleri kullandı.

Bir cinayet emri ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Stockholm polisi geçtiğimiz günlerde kentin kuzey kesimlerinde ölümcülbir saldırı planlandığını öğrendi.

Polisin durumu fark etmesinin ardından sessizce cinayet hazırlığı başlığı altında büyük bir operasyon başlatıldı. Soruşturmayı genişleten polis çok yönlü teknik takip başlattı.

Şüphelere göre Salı gecesi iddia edilen cinayet işlenecekti. Ancak polis koordineli bir çalışmayla Stockholm bölgesinde birkaç baskın düzenleyebildi ve ölümcül ölümcül bir saldırı ile sonuçlanabilecek olayı durdurabildi. Ekipler, çeşitli adreslere yaptığı baskında toplam 5 kişiyi gözaltına aldı. Polis tarafından yakalanan kişilerden üçü erkek ikisi kadın olduğu belirtildi. Adreslerden birinde cinayet emri içeren mesajların ele geçirildiği ifade ediliyor.

Silahlı olduğu iddia edilen bir kişi, saldırı yapılması planlanan bölgede yakalandı. Eylemin gerçekleşmeden yakalanması nedeniyle zanlılar hakkında cinayete teşebbüs ve silah bulundurma suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

"İki farklı suç"

Polis operasyonu doğruladı ve bir kişinin öldürülmesini engelledi.

Salı akşamı planlanan cinayet öncesinde polis baskın yaparak beş kişiyi yakalayabildi. Bununla bağlantılı olarak, davadaki istihbarat lideri Emir Gazibegovic, yaklaşmakta olan bir cinayetin önlendiğini söyledi.

İki farklı suçtan şüpheleniliyorlar. 

Kısmen cinayete hazırlık ve cinayete teşebbüs olarak ele alınan olayla ilgili soruşturma hala devam ederken, polis saldırı planı ile ilgili soruşturmanın devam etmesi nedeniyle daha fazla bilgi veremeyeceğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi