Güney Stockholm'de çocuklara yönelik suçlar, insan ticareti ve uyuşturucu tacirliği yaptıkları belirlenen bazı suçlulara karşı polis eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.

Edinilen bilgilere göre, uyuşturucu, çocukların kurye olarak kullanılması ve insan ticareti yapan bazı kişilerle ilgili bir süredir takip yapan polis, zanlıları yakalamak için bir kaç adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Terörle mücadele kapsamında tam teşekküllü 50 polisten oluşan bir operasyon yapıldı.

Soruşturma savcısı Paulina Brandberg, "Güney Stockholm'deki Vårberg'de uyuşturucu satışlarını uzun zamandır kontrol ettiklerinden şüphe duyulan bir çeteye karşı operasyon yaptığımızı doğrulayabilirim" dedi.

Savcı: Birkaç ay sürdü

Paulina Brandberg, "Bu baskını şimdi yaptığımız gerçeği, birkaç aydır sürmekte olan soruşturmanın, hangi kişilerin suça karıştığını açıkça belirleyebildiğimiz bir konumda olmasıdır"  yorumunda bulundu.

Şafak operasyonunda, yaklaşık on kişi ciddi uyuşturucu suçları nedeniyle tutuklandı, bazıları ise ciddi uyuşturucu suçlarına yardım ettiği belirtildi. Tutuklananların birçoğu insan ticareti için soruşturuluyor.

Gençleri kurye olarak kullanma şüphesi var

İnsan kaçakçılığı soruşturmasının bir parçası olan erkeklerin, daha uzun bir süre, çoğu çocuğu ve genci suçlara göre işe aldığı belirtiliyor.

Bazı kaynakların kullandığı muhbirlerden alınan bilgilere göre: Bazıları 14 yaşından küçük olsalar da, çok ciddi suçlarda yer almaları nedeniyle cezalandırıldıklarını belirtiyor.

Polis sabah baskınında, reşit olmayan uyuşturucu kuryelerine de aldı ve bir evde aramalar yaptılar.

Basında yer alan bilgilere göre polis yakın zamanda çete üyelerini izledi ve adresleri tek tek belirleyerek haritalandırdı. Diğer şeylerin yanı sıra, gençlerin şüpheliler için uyuşturucuları gizlemek için evlerini, mahzenlerini ve depo odalarını nasıl kullandığını görmüş kayıt altına aldı.

Polis operasyonun içeriği ile ilgili daha fazla bilgi vermezken, suç çetesiyle ilgili yeterli bilgiye sahip olduğu ve başka tutuklamalarında gelebileceğine işaret etti.

Editör: İsveç Gündemi