Sabahın erken saatlerinde Stockholm bölgesindeki birkaç adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polisi üç kişiyi tutukladı.

Ciddi suç işledikleri şüphesiyle polis tarafından gözaltına alınan üç zanlı emniyete götürüldü.

Mesajlaşmalarını şifreli olarak yaptıkları belirlenen ve polis tarafından şifrelerin çözülmesiyle birlikte harekete geçildi.

Sabahın erken saatlerinde, polis Stockholm'de birkaç baskın düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, bu bahar Järfälla'da genç bir adama düzenlenen suikast girişimine karıştıkları belirlenen 25 ve 30'lu yaşlarındaki üç kişi tutuklandı.

Bazı cinayet ve yaralama olaylarının azmettiricisi olduğu söylenen ele başıda yakalandı.

Stockholm Polisi operasyon hakkında yorum yapmak istemezken, sabah saatlerinde çeşitli adreslerde ev aramaları yapıldı. Polis daha sonra, baskın yaptığı adreslerden delil olabilecek bilgileri alarak olay yerinden ayrıldı.

Viksjö ilçesinde bir otobüs durağında meydana gelen saldırı ilgili soruşturma kapsamında yakalanan kişilerin, bir çok olaya karışmış olbileceği belirlenen, azmettirici, tetikçi ve suçlulara yardım eden bir kişi olduğu belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre, bu sabahki tutuklama uluslararası polis operasyonu "Robinson Operasyonu" nun bir parçasıydı. Olay Europol ve Eurojust tarafından yürütülüyor.

Bu yılın başlarında, Fransız yetkililer, diğer şeylerin yanı sıra suçluların dinlenmeden iletişim kurabildiği şifreli mobil hizmet EncroChat'i hacklemeyi başardılar.

İlkbaharda İsveç polisi, gizli trafikten üretilen çok kapsamlı bilgileri elde edebildi.

Kaynaklara göre, tutuklu üç kişiye yönelik şüphelerin, polisin sohbetleri okuyup izleyebildiğine dayanıyor.

Bilgisayar korsanlığından sonra birkaç kişi tutuklandı

Eylül ayı başlarında polis, Avrupalı ​​yetkililerin servisin sunucularına girmesi sayesinde iki önemli operasyon gerçekleştirdi.

Geçen hafta yakın bir tarihte, Vårbyn ağının önde gelen birkaç üyesi tutuklandı. Eski bir milli takım üyesinin de yer aldığı çetenin cinayetleri hazırladığından, bombalamaktan ve ünlü bir İsveçli sanatçıyı kaçırdığından şüpheleniliyor.

Södertälje örgütünün liderleri ve çok sayıda çete üyesi de başka bir baskında tutuklandı.

Önceki soruşturmalardaki atılımlara ek olarak, polisin gelecekteki silahlı saldırıları ve cinayet girişimlerini durdurup önleyebildiği de söyleniyor.

Yaklaşık 800 İsveçli suçlunun mobil hizmeti kullandığı söyleniyor.

"Robinson Operasyonu" ile bağlantılı olarak daha fazla tutuklama bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi