Tren raydan çıktıktan sonra T-central'de metronun kırmızı hattında her iki yönde de duraklar var. SL'ye göre trafiğin tekrar ne zaman başlayacağı belli değil.

SL'in basın bürosundan Aleksander Krajisnik, söz konusu trende bulunan insanlara pilotluk yapıyoruz dedi.

Stockholm'de kırmızı hattaki bir metro treni raydan çıktı. SL web sitesinde, Slussen ile Stadion ve Karlaplan arasında metronun 13 ve 14 numaralı kırmızı hatları için her iki yönde de duraklar var.

"Teknik olarak, bu bir raydan çıkmadır. Raylardan fırlayan bazı tekerlekler var" diyen SL'in basın bürosundan Aleksander Krajisnik, olay yerine bakan personelimiz var dedi.

Raydan çıkma T-merkezde gerçekleşti, trenin bir kısmı tünele giriş yaptıktan sonra durduruldu. Trende insanlar olduğu ve kontrollü bir şekilde insanların tahliyesine başlanacağı söylendi.

"Trendekiler panikledi"

Raydan çıkan trende bulunan bir yolcu herkesin çok paniklediğini söyledi.

Görgü tanıklarından biri: bir sorun olduğunu fark ettik. Dışarıdan gelen sesler daha da yükseldi ve aniden vagon tünelin ortasında durdu derken, ne olduğunu bilmediğimiz için herkes çok panikledi ifadeleri kullandı.

Tünelde bir süre durgunluktan sonra vagon, metro istasyonunda platforma girmeyi başardı. Ancak kapılar açılamayınca yeni sorunlar ortaya çıktı.

Bir tanık olaya dair konuşurken, "Kapıları açmaya çalıştık ama sıkışmıştı. Birkaç saniye içinde küçük bir duman oluştuğunu gördük ve gerçekten paniğe kapıldık. Sonunda kapının yarısını açıp çıkmayı başardık" dedi.

Şimdiye kadar, trafiğin ne zaman tekrar çalışıp çalışmayacağına dair bir tahmin yok. Hem gecikmeler hem de iptal edilen kalkışlar bekleniyor. SL, öncelikle trafiği alternatif seyahat rotalarına yönlendirmeye çalışıyor.

Yeşil hattın hala çalıştığını ve Slussen'den T-Central'a oradan gidebilirsiniz diyen yetkililer, ayrıca yedek otobüsler ayarladık ve elimizden geldiğince çok araba kullanıyoruz denildi.

"Yolcularımız için sıkıntılı ve külfetli bir durum olduğunun farkındayız" diyen, Aleksander Krajisnik, elbette bunun çok talihsiz olduğunu söyledi.

Editör: İsveç Gündemi