Silahlı güçler, Stockholm'deki bazı "kritik noktalarda" devriye geziyor.

Önlemler "Noel Baba" olarak adlandırıldı.

Avrupa'nın çeşitli yerlerinde teröristler Noel alışverişi sırasında sivilleri hedef aldı. On yıl önce, intihar bombacısı Taimour Abdulwahab, Drottninggatan'a gitmek amacıyla Stockholm'ün merkezinde saldırı düzenlemişti.

Stockholm polisi, Noel alışvrişi sırasında "tepki süresini kısaltmak" için olası terör saldırısına karşı önlemlerini artırıyor. Olası bir eylem sırasında hızlı müdahale ya da eylem öncesi saldırıyı önlemeyi hedefliyor.

Hazırlanan bir belgede polis, özel operasyonun 11 Aralık - 3 Ocak tarihleri ​​arasında nasıl yürütüleceğini anlatıyor.

Yetkili, polisin doğru tutum ve donanıma sahip olması gerektiğini ve bir saldırının genellikle 15 dakika sürdüğünü ve bir mağdurun istatistiksel olarak 15 saniyede bir toplandığını vurguluyor. Suikast girişiminde bulunan bir düşmanını caydırmak için zihinsel hazırlık ve fiziksel varlık şarttır ifadeleri kullandı.

"Plot" Operasyonu

Expressen'in verdiği bilgiye göre önlemlere "Noel Baba" adı verildi.

Birkaç hafta boyunca her gün, otomatik silahlarla donatılmış ağır silahlı polis memurları, tehdit seviyesinin yüksek olarak değerlendirildiği yerlerde devriye gezecek. Merkez İstasyon, Drottninggatan, Gamla Stan, Västerlånggatan, NK ve Åhléns mağazalarının yanı sıra sinagog ve Katolik Kilisesi güncel hedefler olarak gösteriliyor.

Belgede ayrıca Riksdag, hükümet binaları, kale ve büyükelçilikler gibi "sembolik olarak önemli yerlerden" de bahsediliyor. Çalışmanın mümkün olduğunca halka açık yerlerde ve "sıcak noktalarda" yaya devriyeleri aracılığıyla yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Bölgesel emniyet gücü, elçilik güvenlik grubu ve bölgesel düzen grubu, en öncelikli hedeflerden sorumludur. Aynı zamanda, takviye silahlarının çeşitli araçlarda, tercihen mümkün olduğunca çok sayıda depolanması için gereksinimler getirilmiştir.

Bilinen bir tehdit yok

Çalışmanın amacı, halk arasında her zamankinden daha fazla görülerek güvenliği artırmak, aynı zamanda sapkın davranışları tespit etme ve bir saldırı olması durumunda hasarı sınırlandırma olasılığını artırmak olduğu belirtildi.

"Noel alışverişi sırasında birçok insanın kaldığı yerdeki varlığımızı güçlendirirken gösterdiğimiz bir çabadır" diyen Stockholm polis bölgesi basın sözcüsü Eva Nilsson, bunu önceki yıllarda da yaşadık ve bunun bilinen veya değişen bir tehdit tablosundan kaynaklanmadığını söylüyor.

Şubat ayından bu yana, İsveç'teki terör tehdidi seviyesi artırıldı ve beş puanlık bir ölçekte üçüncü seviyeye çıkarıldı.

Editör: İsveç Gündemi