Sağlık hizmetleri üzerinde baskı artmaya devam ederken, bölge sağlık müdürü Björn Eriksson mücadelenin olağanüstü hal seviyesine yükseltilmesine karar verdi.

Karantina modelinden uzak, tavsiye yönlü kısıtlamalarla pandemi ile mücadele eden İsveç'te gelişen yeni söylemler ne anlama geliyor?

Bazı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, pandemi sürecindeki kısıtlayıcı önlemler almamasının temelinde yatan ekonomik nedenler başta geliyor. Ancak hükümetin bugüne kadar yaptığı açıklamalarda İsveç anayasasında kitlesel bir kısıtlamaya yer olmaması nedeniyle bu kararları uygulamadığı yönünde. Buna rağmen Stockholm bölgesi sağlık genel direktörü Björn Eriksson'un zaman zaman açıklamaları durumun vehametini kapsamlı bir şekilde ortaya koyuyor. Bugünkü değerlendirme toplantısında da durumun genel olarak iyi olmadığının altını çizen Eriksson, olağanüstü hal seviyesinde mücaddele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eriksson, başkentte durumun çok ciddi noktaya geldiğine işaret ederek, "Stockholm bölgesi güçlenme durumundadır ve odak noktası acil durum ve gerekli tıbbi bakımdır" ifadeleri kullandı.

Sağlık ve sağlık hizmetleri direktörü Björn Eriksson, bir basın bülteninde, sağlık hizmetleri ve sağlık hizmetleri çalışanları için uzun vadeli sürdürülebilir bir çözüme sahip olmak için acil bakım personelini sağlayabilmek için yoğun çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bölge, acil bakıma muhtaç kişilerin yardım için başvurmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. Aksi belirtilmedikçe, randevu verilmiş bakım ziyaretleri olan hastalar da bunlara katılmalıdır ifadelerine yer verildi.

Başkent Stockholm'ün yeni bir zirveye doğru giderken, son haftalarda yaşanan ciddi vaka artışlarıyla bölge olarak, komşu ülke geneli kadar vakaya sahip olma noktasında.

Hükümetin aldığı kısıtlama kararları belli alanlarda uygulamaya konmasına rağmen, yaşanan enfeksiyon yayılımı henüz kontrol altına alınabilmiş değil.

Bugün, acil hastaneler ve geriatri, 801 covid-19 hastası bildirdi ve bunların 87'si IVA'da tedavi görüyor.

Editör: İsveç Gündemi