Pandeminin başlangıcından bu yana Halk Sağlığı Kurumu'nun tespit ettiği 23 bin 346 vaka ile en fazla vakanın görüldüğü bölge olan başkent Stockholm'de, covid-19 nedeniyle şuana kadar teyit edilmiş 2 bin 400 can kaybı bulunuyor.

Temmuz itibarıyla vaka ve can kayıplarında düşüş görülen başkent bölge yönetimi, hafta içinde pandemi öncesine dönüş yapmaya karar verdi.

Uzun aradan sonra günlük vaka sayısı 300 üzerine çıkan İsveç'te bugünde açıklanan verilere göre, son bir günde 311 yeni vaka tespit edildi. Can kayıplarındaki düşüşün devam ettiği İsveç'te son bir günde üç kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Ülke genelinde şana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 86 bin 505 olurken, hayatını kaybeden kişi sayısı 5 bin 846 olarak kayıtlara geçti.

Halihazırda hastanelerde tedavisi devam eden 2 bin 580 hasta bulunurken, bunlardan 13'ünün entübe durumda olduğu görülüyor.

Başkent Stockholm'den sonra en fazla vakanın görüldüğü bir diğer bölge ise Västra Götaland: 

Västra Götaland bölgesinde şuana kadar tespit edilen vaka sayısı 19 bin 224 olarak kayıtlara geçerken, bu bölgede can kayıpları oldukça düşük seyrediyor. Şuana kadar 857 kişinin hayatını kaybettiği görülüyor.

Özellikle sonbahar döneminde vakaların yeniden artabileceği düşünülürken, aynı zamanda bağışıklık kazanma oranında İsveç önemli bir avantaja sahip, katı kısıtlamalardan uzak bir yol izleyen İsveç'te özellikle başkent Stockholm bölgesinin en fazla bağışıklık kazandığı bölge olarak düşünülüyor.

Editör: İsveç Gündemi