Çetelerin savaşı olarak topluma yansıtılan olayların perde arkası karanlık olsada kolluk güçlerinin bu konudaki yetersizliği nedense gündeme getirilmiyor.

Başkent Stockholm'ün çeşitli bölgelerinde bir ay içinde elliye yakın olay yaşandı. Neredeyse hergün cinayet, silahlı saldırı, soygun, darp ve tecavüz olayların yaşandığı Stockholm'de polisin yaşanan olayların ardında kalan cesetleri ve yaralıları toplamaktan başka birşey yapmadığı görülüyor.

Stockholm'de maalesef acı bir olay daha yaşandı.

Lidingö'de bir kişi aracın silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Polis şuanda olay yerinde ve olayın ne olduğunu araştırıyor.

Edinilen bilgilere göre, bir kişi aracında silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Kişinin kimliği hakkında bilgi verilmezken, saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığına dair de her hangi bir bilgi paylaşımı yapılmıyor.

Bölge polis sözcüsü, Per Fahlström, ihbar üzerine olay yerine vardıklarında bir kişinin aracında silahla vurulduğunu ve vurulma sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Olayın failleri hakkında bilgi veremeyeceğini belirten Fahlström, soruşturma başlatıldığını belirtti.

Olayın görgü tanıklarından biri, otomatik silahlarla ateş edildiğini ve en az üç el arka arkaya silah sesini duyduğunu söyledi.

Olay yerinde şuanda en az on polis aracı bulunuyor. E4 karayolunda polis birçok noktada denetim yapmaya çalıştığı gözlenirken, öldürülen kişinin neden ve kimler tarafından vurulduğu henüz bilinmiyor.

Olay yeri inceleme ve soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi