Hafta sonu korona denetimleri, kapsamında yetkililerce ziyaret edilen bazı restoranların kurallara uymadığı tespit edildi.

Stockholm bölgesi enfeksiyon önleme doktoru Per Follin: Uygulamanın hem işletme sahipleri için hemde ziyaretçilerin daha dikkat etmesine de neden olabileceğini düşünüyorum yorumunda bulunarak olumlu etki yaratacağına inandığını söyledi.

Stockholm'un enfeksiyon önleme doktoru Per Follin, başkentte restoran ve eğlence mekanlarına yönelik denetlemelerde beş mekanın kapatıldığını söyledi. Yapılan teftişler sonucunda işletmelerin korona kurallarına uymadıkları netleştikten sonra karar alındığını belirtti.

Follin, "Yapılan son değerlendirme de, işletmelerin gereksinimleri karşılamadıkları, hatalarını anlamaları ve eksikliklerini giderene kaar kapalı kalacaklar" ifadeleri kullandı.

Kapatma bildirimlerinin, sözlü ve yazılı olarak e-posta ve mektup şeklinde publara bırakıldığını söylendi.

Per Follin, karara nasıl itiraz edileceğini de belirtti.

Ancak yetkililerin beklentisi, işletmelerin sorunları çözmesi ve ardından tekrar açılma izni almak için yeni bir inceleme talep etmeleri gerekiyor.

Per Follin, denetimler hafta sonu boyunca çevre yönetimi tarafından yoğunlaştırıldığından daha fazla işletme kapatılmasının gerekli olabileceğini söyledi. Ayrıca amacın kapanmak değil enfeksiyonun yayılmasını azaltmak olduğunu söyledi.

Follin, "Artık bekleyemeyiz, Stockholm'de sağlık hizmetlerinde aşırı yoğun bir durum var ve geri dönmesi gerekiyor. Artık bekleyemeyiz" dedi.

Bu ilk kapanışlarla, bunun olabileceğini fark ettikçe bir tepki olacağını düşünüyorum.

Peter Bratanmark, Stockholm şehrinde çevre yönetiminin birim yöneticisi ve teftiş sonuçlarını Smittskydd Stockholm'e ilettiklerini ancak bir mekan ile ilgili iki açıklama yaptıklarını söylüyor.

Bratanmark müfettişleri hem restoranları hem de barları ve kafeleri kontrol ettiğini söyledi.

Peter Bratanmark, "yaptığımız şey, misafirlerin birbirlerine çok yaklaşmadan hareket etmeleri için yeterli alan varsa, tıkanıklığı kontrol etmektir" dedi.

Bu, diğer şeylerin yanı sıra, masaların ne kadar yakın olduğunu ve küratörlerin korona gereksinimlerine uzaktan uyum sağlamak için ne gibi önlemler aldıklarını kontrol ettikleri anlamına geliyor.

Bu hafta sonu 20 işletmenin bilgilendirildiğini söylendi.

Çevre ve İklim Vatandaşları Konseyinden Katarina Luhr (AK) kararı yazılı bir beyanda memnuniyetle karşıladı:

Smittskydd Stockholm'ün dünkü çevre yönetimi denetimlerinden sonra hızlı ve net bir karar vermesi önemlidir. "Hiç kimse Stockholm'de enfeksiyonun artmasına katkıda bulunma riski taşımamalıdır" dedi.

Kapatılan mekanlar şunlar:

  • Raw Sushi & Bowl
  • The International Bar
  • Carmen
  • The Central Bar, Folkungagatan
  • Charles Dickens
Editör: İsveç Gündemi