Başlatılan ön soruşturma raporuna göre, savcı Jennie Nordin, yeterli koruyucu ekipman olmadığını söyledi.

39 yaşındaki Marielle DeBruhl, Huddinge'deki Karolinska Üniversite Hastanesinde covid-19 hastalarının tedavi edildiği bölümde çalışıyordu. Virüse yakalanan hemşire bir kaç gün sonra evinde hayatını kaybetti.

Hastanede çalışan güvenlik görevlisi ölümü polise bildirdi. Rapora göre hastanede kullanılan koruyucu ekipmanın Halk Sağlığı Kurumu tarafından belirlenen gereklilikleri karşılamadığına inanılıyor.

Soruşturma başlatıdı

Genç hemşirenin ölümüyle ilgili ihmal olup olmadığı konusunda savcı Jennie Nordin ön soruşturma başlattı.

"Polis direktiflerini bazı soruşturma tedbirleri alması için talimat verdim" diyen Nordin, diğer şeylerin yanı sıra hayatını kaybeden hemşirenin ölümünde ihmal olduğuna dair iddia ve belgelerle duruşmalar yapılacağını söyledi.

Suç sınıflandırması ile ilgili savcı: Olay, başkalarının ölümüne neden olan bir çalışma ortamı (iş kazası) suçudur. Şantiyelerde düşme kazaları veya endüstriyel kazalar gibi ölüm durumunda daha yaygın olan bir suçtur ifadeleri kullandı.

Polis şimdi Marielle DeBruhl'un işyerinin ölümden sorumlu tutulup tutulmayacağını araştırıyor.

Stockholm polis sözcüsü Mats Eriksson, hemşirenin koruyucu ekipman eksikliği nedeniyle virüs kapıp kapmadığını araştırdıklarını belirterek, çalışma standartları dışında uygulama olması halinde rapor edilecek ve dava dosyası buna göre şekillenecek. Polis hemşirenin ekipman eksiliği konusunda yetkililerin sorumluğuna bakıyor. "Süpervizör, yönetim olabilir. Öğrenmeliyiz" ifadeleri kullandı.

"Başkalarını kurtarmak için hayatını feda etti"

39 yaşındaki Marielle DeBruhl, Karolinska Üniversite Hastanesi'nde akciğer tedavisi bölümünde çalıştı. Son haftalarda, covid-19 hastalarında tedavisi ile mücadele bölümünde çalıştı.

O ve işyerindeki birkaç kişi 17 Nisan Cuma günü koronavirüse yakalandıkları tespit edildi.

Dört gün sonra Marielle DeBruhl evinde ölü bulundu.

Kocası Chad, eşiyle ilgili "Çok iyidi. Başkalarını kurtarmak için hayatını feda etti" dedi.

Editör: İsveç Gündemi