Bu hafta sonu hastanelerdeki acil bölüm doluluk oranının yüzde 101 olduğunu belirtildi.

Hastaların yoğun bakım alma eşiği aşıldı.

Bu haftanın başlarında, Stockholm'ün yoğun bakımında doluluk yüzde 99'du. Cumartesi günü kapasite tavan yaptı: Verilere göre 162 solunum cihazlı ünite dolarken, hasta sayısı 164 oldu.

Karolinska'daki perioperatif tıp ve yoğun bakım operasyon müdürü Björn Persson'a göre, yoğun bakımdaki yüksek doluluk oranı olağanüstü ve pandemi başlangıcından bu yana hastaneler en kötü tablo ile karşı karşıya.

Persson, "Bölgesel düzeyde hiç bu kadar yüksek doluluk yaşamadım" ifadeleri kullandı.

"Yoğun bakım için eşik yükseltildi"

Bugün, Stockholm Bölgesi Sağlık ve Tıbbi Bakım Direktörü Erik Eriksson, durumu idare edebilmek için sağlık hizmetleri personelinin afet modundan önceki adımda olduğunu ve takviye moduna geçmesi gerektiğine karar verdi.

Yeni, daha yüksek hazırlık seviyesi, bölgenin ne kadar yoğun bir şekilde baskı altında olduğunun daha net bir işaretidir.

Björn Eriksson, "durumu göz önüne aldığımızda bir adım önde olabilmemiz ve pandemi sırasında bile sürdürülebilir bir şekilde işleyen acil bakım ihtiyacını sağlayabilmemiz için gereken koşulları sağlayan doğru bir acil durum olduğunu değerlendirdik" ifadeleri kullandı.

Ağır hasta çocukların tedavi gördüğü acil servis kapatıldı

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu acil durum hazırlık başkanı Johanna Sandwall, bölgenin daha önce personel durumunda olması gerçeğinin ulusal kaynaklara erişimi zorlaştırdığını söylüyor.

Acil bakımdaki gergin durumun diğer bakımlar için de sonuçları vardır. Bu haftanın başlarında Karolinska, Astrid Lindgren'in Solna ve Huddinge'deki Çocuk Hastanesi'ndeki acil olmayan tüm operasyonların 10 Ocak'a kadar iptal edileceğini duyurdu.

Şu anda 75 planlı pediatrik ameliyat iptal edildi. Ayrıca hastanedeki bir çocuk doktoru basına, bakım yerlerinin sayısının azaldığını ve bir acil servisin kapatıldığını söyledi.

Doktor bu durumun ülkenin ağır hasta çocuklarını etkilediğini söylüyor.

Editör: İsveç Gündemi