Stockholm'ün Kista'da bölgesinde gerçekleşen konferansa Azarbeycan Stockholm Büyükelçisi Adis Memmedov, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği  Başkatibi Aşperen Uyar,  Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Semed Kergeli, İsveç Azerbaycan Derneği Başkanı  Sevda Dadasheva‎ ve vatandaşlar katıldı.

Konferansda bir  konuşma yapan Azarbeycan Stockholm Büyükelçisi Adis Memmedov,   26 Şubat 1992’de Ermenilerin Hocalı’da 613 silahsız sivil vatandaşı hunharca katlettiğini, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal ederek yaklaşık 1,5 milyon kişinin yurtlarını terk etmelerine neden olduğunu anlattı.

- Büyükelçi sitem etti

İsveç'te yaşayan Azarbeycan vatandaşlarına sitem eden Büyükelçi  Memmedov, İsveç'te yaşayan Azarbeycan vatandaşlarını  ''Hocalı Katliamı" gibi etkinliklere sahip çıkmadığını ve ilgi göstermediğini belirtti. 5 yıldır İsveç'te görev yaptığını kaydeden Dadasheva, ülkede yaşayan bütün Azarbeycanlılara Büyükelçiliğin kapısını açtığını ve herkesi birleştirmeye çalıştığını ama hala bir çok konuda Azerbaycanlıların biraraya gelemediğinden yakındı. 





Editör: İsveç Gündemi