Bu sabah bir araba doğrudan Stockholm'ün merkezindeki lüks bir mağazaya girdi.

Hırsızlık olayını gören bir görgü tanığının soyguncular tarafından silahla tehdit edildiği söylendi.

Edinilen bilgilere göre failler daha sonra mavi bir Mercedes ile kaçtı.

Bölge polis sözücüsü Anders Bryngelsson olayla ilgili açıklamada "Şu anda güvenlik kamerası olup olmadığına bakıyoruz" dedi.

Hırsızların hedefinde olan Stockholm Norrmalm'daki lüks bir mağaza, saldırıya maruz kaldı. Bu sabah 05:00'te, dükkana giren bir arabayı gören şahıs polisi aradı ve ihbar üzerine olay yerine polis gitti. Tanık daha sonra failler tarafından silahla tehdit edildi.

Mağaza, Stockholm'ün merkezindeki Kungsgatan'da bulunuyor ve lüks ürünler satan bir pop-up mağazası olan Moose Knuckles hırsızların hedefi oldu. İsveç'teki en ünlü markalar arasında olan mağazada kışlık mont fiyatları ortalama 15.000 bin İsveç kronu.

Olay Kungsgatan'daki mağazada yaşandı. Stockholm bölge polisi basın sözcüsü Anders Bryngelsson, mağazanın hangi mağaza olduğu konusunda yorum yapamayacağını belirtti.

Hırsızların olaydan sonra kaçtığı Mavi Mercedes aranıyor

Aktarılan bilgilere göre, şüpheli failler olay yerinden mavi bir Mercedes ile ayrıldı.

Polise tanıkların ifadesine göre olay yerinden iki araba çıktı.

"Çeşitli kaynaklardan gelen biraz belirsiz bilgiler var" diyen Stockholm bölge polisi basın sözcüsü Anders Bryngelsson, konuyu şimdi araştırıyoruz dedi.

Polis neyin çalındığı veya ne kadar değerli olduğu konusunda yorum yapmak istemiyor.

Bryngelsson, başlatılan ön soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre 2-3 kişi olaya karışmış olabilir yorumunda bulundu. Şimdi güvenlik kameraları ve olayı daha net bilen tanıklar olup olmadığına bakıyoruz dedi.

Polis, olayı hırsızlık ve yasadışı tehditler olarak araştırıyor. Dükkan ve dışarıdaki kaldırım kordon altına alınmış ve dükkana giren araç mağazadan çıkarıldı. Olay yeri incelemesi için teknisyenler olay yerine çağrıldı.

Henüz kimsenin yakalanmadığı belirtilirken, soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi