Aftonbladet gazetesinden deneyimli muhabiri  Eric Tagesson ve Richard Ascberg, polisin  Yıldırım Aydoğdu'yu uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra, bir kilisenin bahçesine bıraktığını yazdı. Olayı araştıran savcının da Aftonbaldet gazetesine verdiği demeçte, olay anında polis merkezi ile yapılan telsiz konuşmasında, ''adam sağlam ama ölü taklidi yapıyor'' mesajı geçildiğini ifade etti.  

Aftonbaldet gazetesinde yer alan haberde, Yıldırım Aydoğdu, Stockholm şehir merkezinde bulunan Segelstorg meydanında uyuşturucu sattığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.  Satıcı olmadığını anlatmasına rağmen polisin Aydoğdu'yu, Södermalm karakoluna götürüyor. Karakolda 5 saat sorguya çekildikten sonra, suçsuz olduğu ortaya çıkıyor ve bırakıldığı belirtiliyor. 


Aydoğdu, şehrin güneyinde oturmasına rağmen şehrin dışında ki ormanın içinde ki bir kiliseye bırakıldığını yazan Aftonbaldet'te  önceden ağır kalp ameliyatı geçiren ve takati kalmayan Yıldırım Aydoğdu, polisler tarafından ölüme terk edildiği iddiası yer alıyor.


 Olayı soruşturan savcının, polis merkezi ile yapılan telsiz konuşmasında ''adam sağlam ama ölü taklidi yapıyor'' şeklinde Aftonbladet'e verdiği demeç iddiaları güçlendiriyor. 


Haberde ,polisin Yıldırım Aydoğdu, 21.53'te kilise mezarlığına bırakıldığı ve 11 dakika sonra bir İsveçli vatandaşın  Yıldırım Aydoğdu'yu yerde yatarken gördüğünü ve ambulansa haber verdiği belirtiliyor. Ambulans olay yerine geldiğinde Yıldırım Aydoğdu, çoktan öldüğü ifade ediliyor. 


Konya'nın Kulu ilçesinden İsveç'e 30 sene önce yerleşen Yıldırım Aydoğdu, kardeşi Tacettin Erdoğdu(45)  verdiği demeçte, abisinin ölümünden 2 hafta sonra kendilerine haber verildiğini ve savcının polisler hakkında suç duyurusu bulunduğunu söyledi. 


Önceden kalp krizi ve sonrasında ağır kalp ameliyatı geçirdiğini  belirten Tacettin Erdoğdu ''abim 3-4 adet farklı kalp ilacı kullanıyordu. Polisler bunu uyuşturucu hap zannetmiş. Karakola götürüp inceleme yaptıktan sonra bunların kalp hapı olduğunu anlamış ve abimi götürüp bir ormana bırakmışlar. Belkide abim, sorgu sırasında heyecana kapıldı ve kalp krizi geçirip öldü. Polislerde suçluluk psikolojisiyle ormanda ki kilise mezarlığa atmış olabilirler'' iddiasında bulundu. Erdoğdu, olayın arkasını bırakmayacaklarını ve adli tıp raporunu beklediklerini ifade etti.












Editör: İsveç Gündemi